Emeksiz Yemek Olmaz

     Emek olmadan yemek olmaz atasözü bir şeylere sahip olmak için mutlaka çaba harcanması gerektiği anlamına gelmektedir. Hiçbir başarılı insan yoktur ki bulunduğu yere tesadüf eseri gelmiş olsun .

     Her insan başarılı olmak yaptığı işte en iyi olmak ister. Ancak yalnızca istemek başarılı olmak için yeterli midir ? Tabi ki değildir . İnsani hedeflerine ulaştırabilecek yegane güç yılmadan çalışmaktır . Başarılı insanların ortak özelliği yaptıkları iş için alın teri dönmeleri ve emeklerini esirgememeleridir .  Basit bir mantıkla hareket ederek şöyle bir örnek verebiliriz : yemeğimizi yerken elimize aldığımız ekmeğin midemize inmesi için bile bir emek harcamamız gerekir . O ekmeğin bölünmesi ,bölünen lokmanın ağza götürülmesi , çiğnenip  yutulması hep bir emektir . Bu basit örnek bile hayatın içerisinde emek kavramının daima var olduğunun bir göstergesidir .

     “ Armut piş ağzıma düş “ diye bir deyimimiz vardır . Bu deyim her şeyin ayağına gelmesini bekleyenler için kullanılır . Yani bu tür insanlar yorulmayayım , rahatımı bozmayayım ama her istediğimi de elde edeyim diye düşünürler . Ancak maalesef böyle bir dünya yok . Herkes başarmak için , hayallerine ulaşabilmek için emek harcamak zorunda . Zaten emek verilerek kazanılan başarıların da tadı bir başka değil midir ? Bu yüzden hiçbir zaman hazırcı olmamak her daim emeğimizi ortaya koyarak başarıya ulaşmak için gayret etmeliyiz . Böyle bir hayat felsefesine sahip olanlar kalıcı mutluluğa da erişilebilir .

2 yorum:

  1. allah razı olsun komposizyon ödevim tamamdir

    YanıtlaSil
  2. Sizden de Allah razı olsun faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize.

    YanıtlaSil

Deneme