Bilgisayar ve İnterneti Nasıl Kullanmalıyız ?

     Bilgisayar insanoğlunun vazgeçilmez bir parçası olmaya başladı. Günümüzün önemli bir kısmını bilgisayar başında  geçirir olduk.

     Her teknolojik cihaz gibi bilgisayarın da hem olumlu hem de olumsuz yanları vardır. Bilgisayarın vazgeçilmez bir parçası olan internet doğru kullanıldığı zaman hayatımızı oldukça kolaylaştırıyor. Merak ettiklerimizi hızlı bir biçimde öğreniyor , araştırmalarımızı hızlı bir biçimde bitirebiliyoruz. Uzaktaki dostlarımızla  akrabalarımızla kolaylıkla iletişim kurabiliyoruz. Daha birçok faydası var internetin. Ancak özellikle genç nesil interneti ve bilgisayarı kullanırken bazı zamanlarda dozu kaçırabiliyor. Mesela bir konuyu araştırmak  için bilgisayarın başına oturan öğrenci bir süre sonra amacını  unutarak siteler arasında gezip durmaya başlıyor. Yani internet amacı dışında kullanılmaya başlıyor. Böyle olunca da çok uzun bir zaman internetin başında harcanıp gidiyor. Millet olarak teknoloji üretemememize rağmen teknolojiyi kullanma konusunda çok istekliyiz. Teknoloji kullanmayı sevmemize rağmen doğru kullanma konusunda bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bizim teknolojiyi kullanırken ki tutumumuz çoğunlukla zaman geçirmek şeklinde oluyor.

     Bilgisayar özellikle de internet uçsuz bucaksız bir deniz gibi. Faydalı ve zararlı milyonlarca içerik bir tık uzağımızda. Bu yüzden özellikle çocuklarımız İnternetin başındayken özel bir dikkat göstermemiz gerekiyor. Onlara interneti nasıl kullanmaları gerektiği konusunda bilinçlendirici eğitimi mutlaka vermeliyiz. Böylelikle hem teknoloji etkili kullanan hem de teknolojinin zararlarından korunan bir gençlik yetiştirmiş oluruz. Kısacası internet ve bilgisayar faydalıdır ya da zararlıdır diyemeyiz. Onun faydalı ya da zararlı olması tamamen bizim onu nasıl kullandığımıza bağlıdır.


1 yorum:

Deneme