Bayrak Konulu Kompozisyon Örneği

     Bayrak bir milletin bağımsızlık sembollerinden en önemlisidir. Her milletin kendine has bayrağı vardır ve bu bayrakların ortaya çıkış hikayeleri vardır .  Türk bayrağıda Türk milletinin verdiği bağımsızlık mücedelesinin en önemli sembolüdür .

     Her bayrağın bir hikayesi vardır demiştik. Bizim al bayrağımız ve üzerindeki ay yıldızın da bir hikayesi vardır . 1. Kosava Savaşı ' nın olduğu gece şehitlerimizin kanlarının aktığı toprağa gökyüzündeki ay ve yıldızın yansıması düşmüştür ve bu görüntü Türk'ün bayrağı olmuştur .  Türk bayrağı al rengini şehitlerimizin kanından almıştır . Bu bayrak masa başında oturup da sanatçıların çizdiği bir bayrak değildir . Bizzzat bu toprakları vatan yapmak için kanlarını döken şehitlerimiz bu bayrağı çizmiştir .

    " Bayrakları bayrak yapan kandır " sözleri ile bayrak şairi olarak anılan Arif Nihat Asya ' da bayrağımızın değerini en güzel bir biçimde anlatmıştır . Bu topraklar üzerinde özgürce yaşamamızın teminatı olan bayrağımıza en büyük hürmeti göstermeli ve ona karşı yapılabilecek her türlü saygısızlığa en büyük tepkiyi vermeliyiz. Bayrağımız rengini şehit kanından aldığı için bizim milletimiz aynen ekmeğe nasıl hürmet ederse bayrağa da aynı hürmeti gösterir. Dikkatinizi çekmiştir devlet adamlarının bir araya geldiği toplantılarda çekilen resimlerde her devletin bayrağı devlet başkanının duracağı yere konur. Bizim devlet adamlarımızın ilk yaptığı şey hemen o bayrağı yerden almak olur . Diğer devlet başkanları için bayraklarının üzerine basmak sıradan bir durumdur . Türkler ise bayrağı ekmek kadar kutsal gördüğü için asla ayak altında bırakmazlar .


    Hepimiz bayrağımızın değerini bilmeli ve onu sıradan bir bez parçası olarak görme gafletine düşmemeliyiz. Her Türk genci bilmelidir ki bu bayrak yüzbinlerce şehidin kanını simgelemektedir . 

2 yorum:

Deneme