Sonbahar (Farklı Duygular Mevsimi)

Koskoca bir yeşilin  yavaş yavaş sararmaya başladığı andır sonbahar. Birer birer  yaprakların dökülmeye başladığı yazın o neşeli günlerinin geride bıraktığı doğanın tekrar kabuğuna çekilişinin başlangıcıdır. Hüzün, sevgi,ayrılık ve daha birçok duygunun birbirine karıştığı,  Biraz ağlamaklı biraz da kışın habercisi oluşunun getirdiği hislerle farklı tadlar bırakır insanın yüreğinde.

Sonbahar benim için en çok mutluluk habercisidir. 3 aylık bir tatil bitmiştir. Zaten tatilin ilk bir buçuk ayı çok güzel geçer sonra yavaş yavaş okulu özlemeye başlar insan hele artık aylardan eylül ise okula olan özlem daha da artar. İşte okula olan bu özlemin bitişi olan sonbahar belkide bu yüzden bana mutluluk verir. Tatil için başka başka yerlere giden arkadaşlarım yavaş yavaş gelmeye başlar bizleri okul hazırlıkları telaşı kaplar. Kış mevsimine hazırlanan doğa da ki telam bizlerin üzerinde de aynı telaşı yaşatmaktadır. Biraz hüzünlüdür benim için öğlenlere kadar yatmak artık olmayacak, sabahın erken saatlerinde uyanılacak...  Sonbaharda en çok sevdiğim şeylerden birisi de hiç kuşkusuz havaların biraz serinlemesi ve  kuraklaşmış dağlarımıza,, ovalarımıza gökyüzünden sağanak sağanak yağmurların yağmasıdır. Bu yağmurların altında saatlerce beklesem bıkmam. Doğaya hayat veren yağmur içimdeki yangınları da biran olsun söndürmektedir. Sonbahar biraz daha  telaşlı geçer bizim buralarda. Çünkü önümüzde çetin, siddetli bir kış bizi bekliyor onun için tüm hazırlıklarımızı bu dönemde  bitirmek gerekiyor.

İşte kışa hazırlık,tatilin bitmesi,okulların açılması,havalardaki değişiklik tümüyle farklı bir mevsimdir sonbahar. Sizlerde değişen doğaya bu dönemde ayak uydurun. Baharlık elbiselerinizi dolaptan çıkarın. Yaza göre biraz serin geçecek bir mevsim bizi bekliyor. Bu arada içinizdeki heyecan da bitmesin. Okullar açılıyor ve arkadaşlarınıza kavuşuyorsunuz e e ne de olsa.

4 yorum:

Deneme