Dost Kara Günde Belli Olur

Dostluk dediğimizde aklınıza ilk ne gelir bilmiyorum ama benim aklıma iyi kötü günümüzde her zaman yanımızda olan bizi seven bize saygı gösteren değerli arkadaşlıklar geliyor. Akıttığımız her damla gözyaşımızı silen bizi dinleyen derdimize ortak olan fedakâr arkadaşlıklar geliyor.

Dostluk kavramını arkadaşlıktan ayıran birçok değer vardır. Okula ilk başllaığınız anı hatırlayın çevrenizde ne kadar çok insan vardı değil mi ama şimdi baktığınızda çevrenizdeki insan sayısı giderek azaldı. Veya sıkıntı yaşadığınız bir anı hatırlayın. Kimler yanınızdaydı kimler sizinle ağladı ve kimler size destek oldu. Eminim bir elin parmağını geçmez. Yanılıyor muyum yoksa?  İşte dostluk böyle bir şey. Şimdi düşünelim çevremizi hayal edelim anılarımızı gözden geçirelim acaba gerçek dostlarımız kimler. Gerçek dostlarımızı tam olarak tanıyor muyuz? Galiba biraz tereddütte kaldınız. Haksızlık etmek istemem haklısınız şuan etrafımızda bizlere gülen, bizlerle güzel vakitler geçiren o kadar çok arkadaşımız var ki zorlanıyoruz gerçek dostumuzun kim olduğunu seçmede. Peki, size şöyle bir öneride bulunsam. Hani bir atasözünde diyor ya “Dost kara günde belli olur” bizde yaşadığımız kötü anlarımızı hayal edelim. Yaşadığımız sıkıntıları gözümüzün önüne getirelim. Her sıkıntımızda yanımızda olan her defasında bizi yalnız bırakmayan kişi ya da kişiler kim?

İşte gerçek dostu uzaklarda aramayalım. Gerçek dost yanı başımızda, dar günümüzde daima bizimle. Ataların dediği gibi kara günde hep yanı başımızda. Gördüğünüz gibi arkadaşlık ve dostluk bambaşkadır. Sizlerde dostlarınızın kıymetini bilin en zor günlerinde sizde onların yanında olun.

7 yorum:

Deneme