Akşam ( En Güzel Zaman )

Güneş yavaş yavaş dağların arkasına gizleniyordu. Güzel bir kızın saçlarına düşen günışığı gibi süzüle süzüle veda ederken gökyüzü siyah kazağını giyip yıldızlı tokalarını saçlarına takıyordu. Evet bir akşam daha oldu. Yine hayale dalma düşleri seyretme vakti. Sorsalar şimdi en güzel zaman hangisi diye kuşkusuz akşam derdim.

Akşamların sizin için ne çağrıştırdığını bilmiyorum. Siyahın yüreğinize olan etkisi, yıldızların göz kırpması sizin için ne ifade ediyor  doğrusu onu da bilmiyorum. Akşam benim için bambaşka bir zamandır. Hem gelişi ile hemde gidişi ile hayranlık bırakır bende.  Batarken gökyüzü ayrı bir renk alır, Deniz yüzeyine değen kızıllık karanlıkla birleşince güzel bir şölen olur.  Ge ce bitip sabah olacağında gece üzerimizin saran bir yorgan misali yavaş yavaş üzerimizden alınır. O an bambaşka bir heyecan kaplar içimi aynı zamanda  bir hüzünde yüreğimin tam ortasına düşer. Koca bir güneş gece ile aramıza girmiştir. Akşamları neden bu kadar çok sebverim doğrusu bende bilmiyorum. Ama sizlere tahminde bulunabilirim; Galiba en güzel haberleri hep akşamdan almamdan olsa gerek.  Ya da babamı hep akşamları evde görebilmek. Akrabalarla babam şişten geldikten sonra akşamları ziyaret etmek. Şimdi daha iyi anlıyorum akşamları niçin bu kadar çok sevdiğimi. Meğer   ne çok bahanem var akşamları sevmek için.  Bu arada geceleri korkan çocuklara bi anlam verememişimdir. Neden insan geceden korkar ki. Cevabı şu olsa gerek geceleri hayal kurmuyorlar. Güzel düşlere dalmıyorlar. Halbuki hayal kurmayı bilseler geceleri iple çekerler.

Evet arkadaşlar geceler benim için vazgeçilmezdir. Geceleri anlamaya çalışın eminim yıldızlar sizlere de göz kırpacaktır. Unutmayın gece tüm kötülükleri gizler. Gecenin karanlığı önemli değil yüreğiniz gece olmasın yeterki

1 yorum:

Deneme