Gaziler Günü İle İle İlgili Kompozisyon Örneği

     Parmağımıza ufacık bir çöp batsa canımızın ne kadar yandığını hissederiz . Hele ki bir de küçücük br parça battığı yerden çıkmıyorsa günlerce canımızı acıtmaya ve canımızı sıkmaya yeter . Bu kadar küçük yaraların bile bizi ne hale getirdiğini düşününce mayına basıp tek ayağını ya da iki ayağını birden kaybeden bir gazinin yaşadığı acıyı daha iyi anlayabiliriz galiba .

     Gaziler vatanın selameti , bizlerin rahatı için canlarını ortaya koyan ve gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen insanlardır . Onlar öyle kutlu bir yolun yolcusudur ki ölüm onları korkutmaz . Ülkemiz bulunduğu coğrafya itibari ile her dönemde gözde olan bir yer olmuştur . Bu sebeple bu topraklarda hiçbir zaman mücadele bitmemiş ve bu toprağın insanları vatan hizmeti ya şehitlik ya gazilik anlayışı ile sürmüştür . Tarihin derinliklerini bir kenara bırakalım yakın dönemde bile kurtuluş savaşı , terör belası ve daha onlarca sebeple bu milletlerin evlatları gazi olmuştur .


     Bütün özel günlerde olduğu gibi 19 Eylül Gaziler Günü'nde de yalnızca o güne has olarak gazilerimizi hatırlamak yeterli değildir . Bedenini ortaya koyan , canından geçen , ailesini yuvasını bir kenara bırakan bu vatan evlatlarına her daim hürmet etmeli ve onları baş tacı etmeliyiz . Unutmamak gerekir gözünü budaktan sakınmayan bu yiğitlere hak ettiği değeri vermezsek onları maddeten değil ama manen derinden sarsmış oluruz . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme