Cumhuriyetin Yıldızları Doğan Cüceloğlu Kitabı İle İlgili Klasik Sorular Ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
Cumhuriyetin Yıldızları Doğan Cüceloğlu Kitabı İle İlgili Klasik Sorular Ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

Cumhuriyetin Yıldızları Doğan Cüceloğlu Kitabı İle İlgili Klasik Sorular Ve Cevapları

 

Cumhuriyetin Yıldızları Doğan Cüceloğlu Kitabı İle İlgili Klasik Sorular Ve Cevapları


1) Doğan Cüceloğlu hangi şehirde dünyaya gelmiştir?

Cevap: Doğan Cüceloğlu Mersin’in Silifke ilçesinde dünyaya gelmiştir.

2) Doğan  Cüceloğlu kaçıncı çocuk olarak dünyaya gelmiştir?

Cevap:  11. çocuk olarak evin en küçüğü olarak dünyaya gelmiştir.

3) Doğan Cüceloğlu nasıl evde dünyaya gelmiştir?

Doğan Cüceloğlu küçük bir ev ve kalabalık bir ailede dünyaya gözlerini açmıştır. Maddi durumları çok iyi değildir ama çok fazla kardeşin olması ailede birlik, beraberliğin ve dayanışmanın daha da iyi olmasını sağlamı ve aile bireyleri birbirlerine sevgi ile bağlanmıştır.


4) Doğan Cüceloğlunun babasının mesleği nedir?

Cevap: Doğan Cüceoğlu’nun babası kendi çapında ufak tefek ticaret işleri ile uğraşırdı bunun için babasının mesleğine tüccarlıktır diyebiliriz.

5) Doğan Cüceloğlu nasıl bir evde oturmuştur?

Cevap: Sadece bir odasında soba olan bir evde büyümüştür.

6)Doğan Cüceloğlu’nun babasının evlatları için yaptığı özel şey neyi?

Cevap: Her bir çocuk için kara kaplı bir defter tutması. Onların küçüklük hallerini yazmıştır ve ileride kendileri ile ilgili bilgileri okusun diye onlara büyük bir anı bırakmıştır.

7)  Doğan Cüceloğlu’nun çocukluğunda çok sevdiği şey neydi?

Cevap:  Gaz lambasının çıkardığı renkleri bakmak onu çok mutlu ederdi. Bunun için gaz lambalarını çok severdi Doğan Cüceloğlu

9) Doğan babası ile en çok hangi anları severdi?

Cevap:  Akşam olduğu zaman babaları çocuklarına gaz lambası eşliğinde çeşitli masallar, hikayeler anlatırdı ve Doğan işte o anlarda dünyanın en mutlu insanı olurdu.

10) Doğan’ın ablasına  “ud” öğreten kişi kimdir?

Doğan’ın ablasına ud müzik aletini öğreten babalarıdır. Çünkü babaları becerikli ve çocukları ile ilgilenen bir babaydı.

 11) Babalarının çocuklarına anlattığı hikayenin ana konusu nedir?

Cevap: İnsan insana muhtaçtır. İnsan, insanla anlam kazanır, yalnızlık iyi değildir.

12) Doğan hayvanları severmiş ama bazen hayvanlara ufak zararlar verirmiş. Bunu gören annesi oğluna ne demiş?

Cevap:  Oğlum hayvancıkları öldürme onların da canı var! Senin benim canım varsa onların da var oğlum, onları da Allah yarattı.

 13) Doğan diğer adının Mehmet olduğunu ilk nerede duymuş?

Cevap: Öğretmen Mehmet Doğan dediği zaman Doğan kendi olduğunu anlamamıştır. Çünkü ona evde hiç Mehmet denilmediği için şaşırmış ve öğretmene cevap verememiş ama sonra başka kimse ben demeyince o da  benim demiş. Yani orada ilk adının Mehmet olduğunu öğrenmiş.


14)  Doğan’ın yakalandığı hastalığın adı nedir?

Cevap: Doğan Cüceloğlu’nun yakalandığı hastalığın adı sıtma hastalığıdır.

15) Doğan yakalandığı hastalıktan dolayı hangi bölgesinden büyük hasar almıştır?

Cevap: Bacaklarında büyük hasar ortaya çıkmıştır ve ailesi bu duruma çok üzülmüştür ama babası ve annesi ona her daim destek olmuştur.

16) Doğan kaç yıl okula gidememiştir?

Cevap: Doğan rahatsızlığından dolayı bir yıl kadar okula gidememiştir.

17) Doğan nasıl bir çocuktur?

Cevap: Sevimli, masum, nazik, şiddeti sevmeyen, paylaşmayı seven güzel bir çocuktur. Hatta yaşlılar onun için bu küçücük yaşında çok olgun nasıl bu kadar uslu duruyor maşallah demişlerdir.

C) Kibar

D) Şiddet meyillisi


18) Doğan’ın iyileşmesine en büyük katkıyı kim sağlamıştır?

Cevap: Annesi olmuştur, ona elinden gelen her türlü fedakarlığı yapmış ve en sonunda Doğan sağlığına kavuşmuş, okuluna kavuşmuş ve başarılı bir çocuk olmuştur.

19)  Cumhuriyetin Yıldızları Doğan Cüceloğlu kitabının yazarı kimdir?

Cevap: Eda Bayrak