Cumhuriyetin Yıldızları Aziz Sancar Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
Cumhuriyetin Yıldızları Aziz Sancar Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

Cumhuriyetin Yıldızları Aziz Sancar Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları

 

Cumhuriyetin Yıldızları Aziz  Sancar Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları


1) Aziz Sancar nasıl bir evde dünyaya gelmiştir?

Cevap: Aziz Sancar; iki katlı bir evde dünyaya gelmiştir.

2) Aziz Sancar nerede dünyaya gelmiştir?

Cevap: Aziz Sancar Mardin’de dünyaya gelmiştir.

3) Aziz nasıl bir aile ortamında büyümüştür?

Cevap:  Aziz eğitime önem veren bir anne ve baba elinde büyümüştür. Ağabeyleri ve ablaları olan kalabalık bir ailede yaşamıştır. Aile içinde sevgi, saygı vardı. Okumaya çok önem verilirdi. Maddi durumları çok iyi değildir. Orta halli bir ailenin çocuğuydu.

4) Aziz çocukken nereden düşmüştür?

Cevap: Elma ağacı


5)  Aziz’in ayakkabılarından birini alıp kaçan hayvanın adı nedir?

Cevap: Köpek

6) Aziz en  çok hangi kitapları severdi?

Cevap: Macera kitaplarını okumaya bayılırdı.

7) Aziz nasıl bir insandı_

Cevap: Güzel ahlaklı, sabırlı, azimli,  çalışkan, ailesini zora sokmayan, uslu ve temiz kalpli bir insandı.

8) Aziz hangi spor dalına meraklıydı?

Cevap: Futbol. Orada  da en iyi kalecilik görevini yerine getirirdi.

9) Aziz’in ilkokulda en çok ilgisini çeken ders nedir?

Cevap: Fen Bilgisi

10) Aziz Tıp Fakültesini kaçıncı bitirmiştir?

Cevap: Aziz tıp fakültesini birincilikle bitirmiştir.

 11)  Aziz Tıp Fakültesini bitirdikten sonra nerede doktorluk yapmayı tercih etmiştir?

Cevap: Mardin. Kısa bir süre orada doktorluk yaptıktan sonra hayallerinin peşinden koşmak için Amerika’ya gitmiştir.

12) Aziz Sancar hangi ülkeye giderek o ülkede büyük bir başarıya imza atıp kimya dalında Nobel Ödülüne layık görülmüştür?

Cevap: Amerika Birleşik Devletleri

13) Aziz Sancar günde kaç saat der çalışıyormuş?

Cevap: Aziz Sancar günde 18 saat çalışırdı.

14) Aziz Sancar’ın gittiği ülkede maddi imkansızlıklardan dolayı kalacak yeri olmadığı için Aziz Sancar nerede yatıp kalkmaya başlamıştır?

Cevap: Laboratuvarda yatmaya başlamıştır.

15) Aziz hayatının en büyük başarısını neyden yakalamıştır?

Cevap: DNA üzerinde yaptığı başarılı çalışmadan en büyük başarıya ulaşmıştır.


16)  Aziz’e sarılıp Aziz’in başarısını kutlayan ilk kim olmuştur?

Cevap: Aynı iş yerinde çalıştığı eşi olmuştur.

17) Aziz Sancar Nobel ödüllü sertifikasını nereye vermiştir?

Cevap: Anıtkabir

18)  Aziz Ödülünü alırken ne Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili ne  söylemiştir?

Cevap:  “Eğer Atatürk ve onunla savaşan yol arkadaşları olmasaydı ben bugün burada olamazdım.”

19)  Aziz bulunduğu ülkede eşi ile nasıl bir şey öncülük etmiştir?

Cevap: Aziz Sancar, Amerika Birleşik Devletleri’nde  misafir evlerini Türk kültür evine dönüştürmüşlerdir.

20) Aziz’in üzerinde çalıştığı hastalık nedir?

Cevap:  Kanser hastalığı  tedavisidir.

21) Aziz başlarda hangi yabancı dili, öğrenmekte güçlük çekmiş ama bunu da eninde sonunda başarmıştır?

Cevap: İngilizce

 22) Cumhuriyetin Yıldızları Aziz Sancar adlı kitabın yazarı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: Eda Bayrak