Cumhuriyetin Yıldızları Vecihi Hürkuş Kitabı İle İlgili Klasik Sorular Ve Cevapları

 

Cumhuriyetin Yıldızları Vecihi Hürkuş Kitabı İle İlgili Klasik Sorular  Ve Cevapları


1)  Vecihi Hürkuş en çok neyden nefret ederdi?

Cevap: Vecihi en çok ümitsizlikten nefret ederdi. Çünkü her zaman bir umudu vardır ve var gücü ile çalışmaya, kendini geliştirmeye devam ederdi.

2) Vecihi kaç yaşındayken babasını kaybetmiştir?

Cevap: Vecihi üç yaşındayken babasını kaybetmiştir.

3) Vecihi kaç yaşındayken Balkan Harbine katıldı?

Cevap: Vecihi 16 yaşında Balkan Harbine katılmıştır.

4) Vecihi’ye göre başarılı olmak için en önemli olan şey nedir?

Cevap: Azimli olmaktır.

5) Vecihi hangi cephede göre almıştır?

Cevap: Vecihi Kafkas Cephesinde göre almıştır.


6) Vecihi hangi ülkenin tayyaresini (uçak) düşürmüştür?

Cevap: Rusya

7) Vecihi hangi ülke tarafından esir alınıp hangi adaya götürülüp orada tutsak edilmiştir?

Cevap: Ruslar tarafından Nargin Adası’na götürülmüş ve orada kısa sürelğine esir tutulmuş, daha sonra kendi emekleri ile kaçarak ülkesine dönebilmiştir. 2 ay sonra ülkesine kavuşmuştur.

8) Vecihi Hürkuş hakkında kısaca bilgi veriniz.

 *Türkiye'nin ilk uçağı VECİHİ K- VI’yı  üretmiş ve ülkenin ilk sivil uçuş okulunu kurmuştur.

* Balkan Savaşları sırasında Osmanlı’ya katılmıştır ve cephelederde görev almıştır.

* 1932'de Türkiye'nin ilk sivil uçuş okulunu kurmuştur.

* Savaştan sonra kendi uçağını inşa etmeye başladı, bu Türkiye'nin ilk uçağı olacaktı. Uçağı izinsiz uçurduğu için hapis cezası almıştır. Ceza daha sonra ertelenmiş olsa da, bu durum onun hava kuvvetlerinden ayrılmasına ve gösteri uçuşlarının ardından broşürlerini dağıtmış olduğu Türk Tayyere Cemiyeti’ne  katılmasına sebep olmuştur.

* Hak ettiği değeri görmediği zamanlar olmuş ve hayal kırıklığı yaşamış ve ama sonra vatanını çok sevdiği için umudunu kaybetmemiş ve çalışmalarla, uçmaya devam etmiştir.

*Almanya’daki Weimar Mühendislik Okulu'ndan uçak mühendisliği diploması almıştır. 

9)  Vecihi Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kaç takdirname almıştır?

Cevap: Vecihi Hürkuş;  üç  takdirname almış ve bir de İstiklal Madalyası verilmiştir.


10)  Vecihi neyden vazgeçmeyen biriydi?

 Cevap: Hayal etmek, çalışmak, pes etmemek.

11) Vecihi’nin kurtardığı uçağa ne ad verilmiştir?

Cevap:  Vecihi

12) Vecihi uçağını gökyüzünde uçururken  onu izleyen binlerce kişi arasında kim de vardı?

Cevap: Atatürk

13) Cumhuriyetin Yıldızları Vecihi Hürkuş kitabının yazarı kimdir?

Cevap: Eda Bayrak

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme