Boş Gezmekten Bedava Çalışmak Yeğdir Ve Borç İyi Güne Kalmaz Atasözlerini Kısaca Açıklayınız.

 

Boş Gezmekten  Bedava Çalışmak Yeğdir  Ve  Borç İyi Güne Kalmaz Atasözlerini Kısaca Açıklayınız.


* Boş gezmekten bedava çalışmak yeğdir: Boş gezmek kişiyi tembelliğe alıştırır. Bu insanların kimisi can sıkıntısından ne yapacağını bilemez olur, yanlış yola sapar, kötülüklere bulaşırlar. Parasız da olsa çalışmak, boş oturmamak insanı hareketli ve canlı yapar, girişimcilik yeteneğini artırır, kişiyi zararlı alışkanlıklardan uzak tutar. İleride para kazanacağı bir iş bulmasına da kapı aralar. İşte bunun için boş gezmemeliyiz. 


Bizi meşgule den, bizi can sıkıntısından kurtaracak olan bir işle uğraşmalıyız. Böylece gereksiz olaylara, konulara da kafamızı yormamış oluruz. İnsanın boş olması kadara tehlikeli bir durum yoktur. Boş kalmak kişiyi olumsuz davranışlara ve kötü alışkanlıklara yönlendirebilir. Bunun için boş durmamalı, çalışmalıyız.

 

*Borç iyi güne kalmaz:  Borçlu olan kişi borcunu nasıl ödeyeceğinin yollarını aramalıdır. Nasıl olsa ileride borcumu  öderim rahatlığı içinde gevşek davranmamalıdır. Çünkü gelecekte ne olacağı belli olmaz. Durum da da kötü hale gelebilir ve kişinin borcunu demesi güç olabilir. Gün geçtikçe de borcu artabilir. Mesela mesela altın borcumuz var diyelim. Borcumuzu ödeyecek para elimize geçer geçmez ödemeliyiz.  


Gevşek davranırsak altın bir anda yükselebilir ve borcumuz iki, üç katına çıkabilir. O zaman da borç daha çok artar ve ödeyemez hale gelir ve  kendimizi güç duruma düşürebiliriz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme