'' İyi Dost, İyi Günde Çağrıldığında, Kötü Günde İse Çağrılmadan Gelendir.'' Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 '' İyi Dost, İyi Günde Çağrıldığında, Kötü Günde İse Çağrılmadan Gelendir.'' Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

İyi bir dost her şeyden önce güvenilir bir insan olmalıdır. Arkadaşına bağlı olmalı, iyi günde ve kötü günde arkadaşının yanında olmalıdır. İyi dost iyi günde çağrıldığında kötü günde ise çağrılmadığında gelendir. Çünkü iyi günde dostlarımız ya da dost gibi görünenler diyelim zaten yanımızda olur.


Gerçek dost ise kötü günde yanımızda olan, bize güven veren, arkamızda dağ gibi duran kişi ya da kişilerdir. Bir dost kötü günde çağrılmadan gelmiyorsa o kişiye dost demek zordur. Kötü gün insanın karanlık günüdür, acı çektiği, üzüldüğü gündür. İşte böyle zamanlarda dostlarımızın yanında olmalıyız ve gerçek bir arkadaş, gerçek bir dost olduğumuzu sevdiğimiz kişilere kanıtlamalıyız. Kötü günde bize arka çıkan insanların kıymetini bilmeliyiz ve aradaki sevgi ve muhabbet bağı da karşılıklı olmalıdır. Dostlarımızın yüzüne gülüp arkasından farklı işler çevirmemeliyiz. Onların kötü gününde içten içe sevinmemeliyiz. Yani onlara düşmanlık beslememeliyiz ve her zaman dostlarımızı sevmeli, onların yanında olmalı ve örnek insanlar olmalıyız.


 Dostluk ile ilgili şu güzel sözü de unutmamalıyız: “Dostlarını tanımak mı istiyorsun hata yap.” diye bir söz vardır. Hata yaptığımız zaman, kötü günler geçirdiğimiz zaman dost denilen kişi bizim yanımızdaysa işte o kişiye sıkıya sarılmalı ve onu hiç bırakmamalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme