“Bir Elinin Verdiğini, Diğer Elin Duymasın. ” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Bir Elinin Verdiğini, Diğer Elin  Duymasın. ” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

Çalışmak, üretmek ve insanlığa katkı sağlamak  insanoğlu için gerekli bir iştir. İnsan işi olmadığı zaman boş kalır. Boş kalan insan ise bir süre sonra sıkılmaya başlar ve yaşam da çekilmez olur. Yaşamın çekilmez olmaması için kendimize hedefler koymalıyız ve o hedeflerin peşinde koşarak hem kendimizi mutlu etmeliyiz hem de içinde yaşadığımız çevreyi. İnsanın mutlu olmasının yolu dediğim gibi çalışmaktan geçer ama sadece çalışmak mutluluğu sağlamaz. Aynı zamanda paylaşmayı bilmek, yardımsever olmak, dayanışma içinde olmak, güzel bir kalbe sahip olmak, empati kurabilmek de mutluluğu sağlayan şeylerden biridir.


 Günlük hayatımızda hepimizin kendine göre bir bütçesi vardır. Kimi insanların ise maddi zorluklar yaşadığı doğrudur. İyi niyetli insanlar, maddi durumu kötü olan kimselere iyilik yapmak ister. Bu iyiliği ise birilerinin gözüne sokarak yapmak son derece çirkin bir davranış olur. Yaptığımız iyiliği kimseye haber vermeden yapmalıyız. Bir elin verdiğini diğer el görmemelidir. Günümüzde  insanlar en ufak bir iyilik yaptığı zaman bunu hemen instagrama, facebooka  atıyor ve yapılan iyiliğin de bu anlamda özverisi kalmıyor. İyilik yapıldığı zaman bunun reklamı olmaz. Reklamı yapılan iyilik de iyilik değildir zaten. 



Olgun insan, insan olma kabiliyeti taşıyan insan iyiliği asla birileri görsün diye yapmaz. Böylece iyilik yapılan kişinin de gururu kırılmamış olur ve kendini kötü hissetmemiş olur. İyilik yaparken de bunu nezaketli bir şekilde, karşımızdaki kişiyi önemseyerek ve ona değer vererek yapmalıyız. Böyle yaptığımız zaman hem vicdanımız rahat olur hem de karşıdaki kişinin onuru kırılmamış olur. Yapılan yardımlar da asla gösterişe çevrilmemelidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme