“Sevinçli Anında Kimseye Vaatte Bulunma, Öfkeli Anında Kimseye Cevap Verme.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Sevinçli Anında Kimseye Vaatte Bulunma, Öfkeli Anında  Kimseye Cevap Verme.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 


 Hayatın akışı içerisinde zaman zaman mutluluklar zaman zaman da acılar, üzüntüler yaşayabiliriz. Çok güzel bir haber aldığımız zaman, bizi çok mutlu eden şeyler olduğu zaman yerimizde duramayız ve o anda herkese karşı daha uysal, daha iyimser davranırız. Bu aşırı iyimser ruh halimiz bizi bazen başka insanlara boş vaat vermeye itebilir. Mutlu anlarımızda yapamayacağımız bir sözü o anlık kararla yaparım ederim diyerek karşımızdaki kişi ya da kişilere söylediğimiz zaman, mutluluk anımız geçip normal yaşama döndüğümüzde ise her şey değişebilir. O anki verdiğimiz vaatleri uygulama konusunda bahaneler üretmeye başlarız ve verdiğimiz sözü de tutmayız.


 

Verilen söz tutulmadığı zaman ise kişi keşke o mutlu anımda biri ya da birilerine boş vaatlerde bulunmasaydım, yapamayacağım bir şeyi söylemeseydim deriz  ama iş işten geçmiş olur. İnsan sevinçli anlarında kimseye yapamayacağı şeylerin sözünü vererek karşıda kişiyi de boş yere hayal kırıklığına uğratmamalıdır. Hayal kırıklığına uğrayan  insan ise bir daha size asla güvenmez. Öfke ise geçici bir durumdur. Kimi insanlar vardır ki öfkeli anlarında en sona söyleyecek sözü en başta söyleyip tüm ilişkilerini yerle bir ederler. Öfkeleri geçip gittiğinde ise elde kala şey utanma, pişmanlık ve üzüntüdür.




Kimi insanlar da vardır ki öfkeli anlarında sabırlı olmasını bilirler ve haksızlığa uğradığı bir konuda karşıdaki kişiye dilini bozmadan, terbiyesini bozmadan gerekli olan tepkiyi kibar bir şekilde verirler. İşte böyle bir insan da pişmanlık ve üzüntü yaşamamış olur. Elde olan şey sabrın zaferi ve üslubun kişiye kattığı değer olur. İnsan öfkeli anında sakin olmalı, hemen öfkeye kapılmamalıdır. Evet gerçekten kimi insanlar vardır ki sizi çıldırtabilir ve, sinirden deliye döndürebilir ve kişi bu durumda ne yapacağını bilemeyebilir. Zaten karşıdaki kişinin amacı da sizi çileden çıkarmak ve sabrınızın ne denli güçlü ya da güçsüz olduğunu görmektir.


 

İşte bu tip insanlara fırsat vermeden sebat göstermeye devam edilmeli ve öfkeli anlarda kimseyle fazla münakaşaya girilmemeli, sessizce durup öfkenin geçmesi beklenmelidir. Mutlu anlarda ani kararlar alınmamalı, öfkeli anlarda da ani tepkiler ve abartı tepkilerde bulunulmamalıdır. Bunu yaptığınız zaman kendinize daha çok değer vermiş olursunuz hem de insanların gözünde de saygın bir konuma erişirsiniz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme