Yeni Yıl, Yeni Umutlar İle İlgili İlgili Kompozisyon Yazınız

Yeni Yıl, Yeni Umutlar İle İlgili İlgili Kompozisyon Yazınız


 Eski yılı bitirip yeni yıla girmeye az bir zaman kaldı. Bir yılı daha devirip yine yeni bir yaş alacağız, yeni hayallerimiz olacak, umutlarımız olacak. Hayata dair beklentilerimiz olacak ve her şeyden önce sağlıklı olmak, eski ki virüssüz günlere kavuşmak ve sağlıkla okulumuza gitmeye devam etmek, sevdiklerimize sarılmaya devam edebilmek en büyük arzumuz olacaktır. 


Eski yıl iyisi ile kötüsü ile bitiyor. Yeni yılda ise inşallah her şey biz insanlık için daha güzel olur. Yeni yıldan diğer beklentilerim ise şunlardır: Dünya genelindeki kuraklığın son bulmasını istiyorum. Yağışlar yeterli olmadığı için barajlardaki, ırmaklardaki sular hızla tükenmek üzere. Böyle olunca da canlıları büyük bir tehlike beklemektedir. İşte bu tehlikenin olmaması için inşallah daha çok yağmur yağar, kar yağar ve canlılar kötü sonuçlar ile karşı karşıya kalmaz. Sel felaketleri yaşanmaz, deprem olmaz ve hiç kimsenin canı acımaz inşallah. Yaşanılan onca zorluğa rağmen kolaylıklar bizimle olur umarım.



 Ben yeni yıldan sağlık bekliyorum. Ailemle huzurlu bir vakit geçirip güzel bir akşam yemeği yiyerek yeni yıla girmeyi istiyorum. Her çocuğun anne ve babası ile birlikte olduğu, çocukların acı çekmediği ve her türlü şiddetten uzak kaldığı güvenli bir dünyada yeni yıla girmeyi istiyorum. Ülkemin ekonomik açıdan, kültürel açıdan, sosyal açıdan  daha iyi yerlere geldiği, geliştiği bir yıl istiyorum. Başarılarla dolu bir bir yılın geçmesini umut ediyorum. İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü olduğu, sevginin , saygının daim olduğu yeni bir yıla girmek ve bunu devam ettirebilmek benim en büyük hayalimdir. 




Kadına şiddetin olmadığı, kadın cinayetlerinin son bulduğu, hayvanlara daha duyarlı ve bilinçli insanların olduğu bir dünyada yaşamak istiyorum. Umarım bu hayallerim gerçek olur ve yeni yılda her şey çok güzel olur.  Şimdiden herkesin yeni yılını tebrik eder, büyüklerimizin ellerinden,  küçüklerimizin gözlerinden öperim. Sağlıcakla kalın.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme