“Gücün Ve Mutluluğun Temeli Sağlıktır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

“Gücün Ve Mutluluğun Temeli Sağlıktır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


İnsanoğlu için  hayatta en önemli şey sağlıktır.  Sağlığımız olmadığı zaman yeme içmenin, gezmenin bir tadı olmaz. Sağlık yerinde olmadığı için yaşamın anlamı olmaz. Bunu insan en iyi de şu günlerde daha çok arar. Şu günler dediğim elbette ki virüs günleridir. 


Korona virüse yakalandığımız zaman nefes almakta zorlanmışızdır kimimiz. Ya da sabaha kadar bitmek bilmeyen öksürükler, geçmek bilmeyen eklem ağrıları ve baş ağrısı mahvetmiştir çoğumuzu. İşte o anda ilk düşündüğümüz şey dünya malı, mülkü değildir. Bir an önce sağlığımıza kavuşalım, normal yaşama dönelim umudu olmuştur  hepimizde. İşte burada gücün ve mutluluğun temelinin sağlık olduğunu çok iyi anlarız. Gerçekten de öyledir. Sağlığımız olmadığı zaman yaşadığımız acılar, çektiğimiz sancılar mahveder bizi. Her istediğimize sahip olsak da bunların hiçbir mutlu etmez bizi. Çünkü sağlığımız isteriz önce. Sağlıklı olduğumuz zaman kendimizde güç buluruz. 



Güçlü ve mutlu olduğumuz zaman ise daha çok çalışırız . İşimize mutlu gideriz, çocuklarımızla, sevdiklerimizle güzel günler geçirmeye bakarız. Sevdiğimiz yemekleri yeriz ailece, akrabalar ile birlikte, arkadaşlarla ile birlikte. İşte sağlık olduğu zaman olumlu şeylerin arkası da bir bir gelir. Yeter ki sağlıklı olalım ve sağlığımız elimizden gitmesin.

 


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme