Vefasızlık İle İlgili Özlü Sözler


Vefasızlık  İle İlgili Özlü Sözler

İnsan olan biri her zaman vefalı olmalıdır. İyilik gördüğü bir yere asla kötülük etmemeli, kendisine iyilik eden kimseleri de asla unutmamalıdır.  Yapılan iyilikleri görmezden gelmek ve unutmak en büyük vefasızlıktır. Her zaman  vefalı bir insan olmalıyız, asil bir insan olmalıyız. Sevdiğimiz insanları arkadan vurmamalıyız. İnsanların yüzüne seviyormuş gibi  davranıp arkasından kötü konuşan art niyetli kimselerden olmamalıyız. Ya olduğumuz gibi görünmeliyiz, ya göründüğümüz gibi olmalıyız. Yapmacık  insanlardan  olmalıyız. Bize iyilik yapan insanlara karşı nankör olunmamalıdır. Vefanın olmadığı yerde sevgi ve bağlılık olmaz. Bunun için her zaman vefalı olmalı, güzel niyetli olmalıdır.


Vefasızlık ile ilgili sözler şunlardır:
*’’ Cefa yüzünden vefayı terk etme.’’ Hafız-ı Şirazi.
* ‘’ Üç kez öfkelendiği halde sana kötü söz söylemeyen dostu kaybetme!’’ Caferi Sadık.
* ‘’ İçi temiz dostlar edinmelisin. Çünkü onlar bollukta süs sıkıntıda yardımcı olurlar.’’  Hz Ali.
* ‘’ Cömert olmayınca malın vefa olmayınca arkadaşlığın karşılık olmayınca aşkın bir hayrı olmaz.’’
* ‘’ Bunca vefasızlıktan sonra bazılarının ederi kalmadı gönlümde kaça deseler hiçe sayarım. ‘’ Özdemir Asaf.
* ‘’ Bu kadar iyi niyetli olmayın çünkü en yakın bildiğiniz vefasız çıkabilir ve sizi düşmanlarınız değil de dostlarınız yıkabilir.’’ Charles Bukowski.
* ‘’ Eğer senin sıkıntılarına katlanacak ihtiyaçlarını giderecek birini arıyorsan bu zamanda öyle bir kardeşi ve dostu bulamazsın. Ama kendisine Allah için yardım edeceğin sıkıntılarına Allah rızası için katlanacağın kardeş ve dost arıyorsan böyleleri çoktur. ‘’ Cüneydi Bağdadi.
*’’ AsIında biz ne yaptıysak kendimiz yaptık. Çünkü ufacık bir iIgiyi aşk iki keIime edeni kendimize dost sandık.’’ Bob DyIan

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme