Bilgisayar Hayatı Zorlaştırır Konulu Münazara Yazınız .


Bilgisayar Hayatı  Zorlaştırır Konulu Münazara Yazınız .

Bilgisayarın  hayatımıza girmesi ile insanlar artık internet ortamında daha fazla vakit geçirmeye başlamıştır . İnsanlar interneti amacına uygun olarak kullanmadığı için saatlerce boş boş  vakit öldürmeye başlamıştır . Bu durum da insanın hayatını zorlaştırmaya başlamıştır . Yani insan sosyal hayattan kopmaya başlamış ve asosyal bir kimliğe bürünmeye başlamıştır . 

Eskiden yüz yüze  iletişim kurulurken bilgisayarın hayatımıza girmesi iel iletişim şeklimiz değişmiş ve daha yapay bir konuma gelmiştir . Böylece insanlar arasında iletişim de sosyal yönden zayıflamaya başlamıştır . Gereğinden fazla bilgisayar karşısında vakit öldüren insanlar sadece  sosyal hayattan uzaklaşmaya başlamamış aynı zamanda kişiler de birtakım fiziksel sorunlar da ortaya çıkmaya başlamıştır . Baş ağrısı , kulak ağrısı , görme sorunları , el ve bileklerde uyuşma , boyun ve bel ağrıları fiziksel problemler de ortaya çıkmaya başlamıştır . Bunlar insan sağlığına olumsuz etki eden durumlardır .

İşte tüm bunlardan dolayı bilgisayar yaşamımızı zorlaştırmakta ve bizleri ruhsuz bir toplum haline dönüştürmektedir . Bunun için saatlerce ekran karşısında vaktimizi öldürmemeliyiz . Hayatımızı yaşamalı , hissetmeliyiz . Küçük bir bilgisayarın bizi yönetmesine izin vermemeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme