Aileler Kitap Seçimine Müdahale Etmemelidir Konulu Münazara Yazınız .


Aileler Kitap Seçimine Müdahale Etmemelidir Konulu Münazara Yazınız .

Kitap okumak , kişinin hem kendisinin gelişmesine katkı sağlar hem içinde yaşadığı topluma ve dünyaya katkı sağlar . Bunun için  her zaman kitap okumalıyız ve dünyaya  faydalı insanlar olmalıyız . Kitapların çeşitli türleri vardır . Her çocuğun kendi hobisine uygun okumak istediği kitaplar vardır. Kimi çocuklar  deneme türünde kitaplar okumayı sever , kimi çocuklar bilim kurgu kitaplarını , kimi çocuklar polisiye kitapları , kimi çocuklar ise diğerlerini ...  

Aileler çocukların kitap seçimine kesinlikle karışmamalıdır . Çünkü her çocuk kendisini , kendi özelliklerini ailesinden daha iyi tanır . Bunun için hangi kitapların kendisine hitap ettiğini ve kendisini daha iyi geliştireceğini bilir  ve ona uygun kitaplar alır .  Çocuk sevdiği , ilgi duyduğu kitapları seçerek  bu kitapları okur . Bu okuduğu kitaplardan farklı bilgiler öğrenir . Öğrendiği bilgileri hayatında uygulamak ister . Böylece birey hem kendisini geliştirmiş olur hem de ülkesine , vatanına , milletine faydalı bir insan olmaya çalışır . Aileler çocuklara kendi istedikleri kitabı zorla okutmaya , benimsetmeye çalışmamalıdırlar . Eğer böyle yaparlarsa çocuğu diğer kitaplardan da soğutabilir ve çocuğu kitap okuma zevkinden uzaklaştırmış olurlar. Bırakalım çocuklar hangi tür kitapları okumak istediğine kendisi karar versin ve istediği kitabı seçsin .

Ailesi ise zorlama yapmadan sadece yönlendirme yapabilir ama şunu al oku dememelidir . Çocuklar hangi kitabı okuyacağına kendileri karar verecek kadar  olgunluğa sahiptir zaten .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme