"Milletine Ruh Katan Mehmet Akif Ersoy" İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

"Milletine Ruh Katan Mehmet Akif Ersoy"  İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Mehmet Akif Ersoy milletin adamı olduğu  , milli marşımız olan İstiklal Marşı'nı yazdığı için  Türk Milleti için çok değerli bir insan, şair, yazar ve vatanseverdir . O ki vatanı için çok çalışan ve vatanına aşık olan bir üstattır . Kurtuluş Savaşı yıllarında  yaşananları görüp bize çok güzel bir marş yazmış ve Türk milletini en kısa şekilde özetlemiştir . Üstat Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İsitikal Marşı okunurken hepimiz duygulanırız ve ona özlem duyarız . Keşke şu anda yaşa da ellerinden öpsem , onunla bir konuşsam diye geçiririz içimizden . Çünkü o büyük şairdir , büyük insandır .

İstiklal Marşı'nı yazarken gerçek duygularını katmış , yazdığı bu marş karşılığında herhangi bir ücret talep etmemiştir . Çünkü ona göre milli marşın yazılması para karşılığında olmamalıdır . Bu içten gelen , yürekten gelen bir sesin , imanın , gücün , milli sevginin , vatan sevgisinin dışa vurumudur aslında . Biz gençler olarak da her zaman Milli marşımıza sahip çıkmalıyız , o kutsal marş okunurken  ciddi olmalı ve asla değişik hareketlerde bulunmamalıyız , yanımızdaki arkadaşlarımızla konuşmamalıyız .  Bu marşın kolay yazılmadığını , millet olarak ne badireler atlatıldığını hiçbir zaman unutmamalıyız .


İstiklal Marşı bizim milli duygularımızı daha da coşturur , bizi daha da güçlendirir ve bizi daha da vatana bağlı bireyler haline getirir . Bu marşı , bu kutsal marşı , milleti için yazan Sevgili Mehmet Akif Ersoy ışıklar içinde , nurlar içinde uyusun inşallah .

1 yorum:

Deneme