Uygarlık Yapısının Temeli Kitaptır İle İlgili Giriş , Gelişme ve Sonuç Bölümünden Oluşan Kompozisyon Yazınız.

Uygarlık Yapısının Temeli Kitaptır İle İlgili Giriş , Gelişme ve Sonuç Bölümünden Oluşan Kompozisyon Yazınız.

Kitap içinde sınırsız bilgiler olan ve bizlere  istediğimiz kadar bilgi sunan araçlardır . Kitaplar bizi geliştiren , bizim kültürlü olmamızı katkı sağlayan en önemli materyallerden birisidir . Kitaplar uygarlığın  temelidir . Çünkü uygarlıklar kitaba ne kadar önem verirse  o kadar gelişme gösterirler . Kitap okunan yerde bilim gelişir , ilim gelişir . İlim ve bilimin geliştiği uygarlıklarda dünyanın en gelişmiş uygarlıkları olur . Bundan dolayı uygarlığın temeli kitaptır denilmiştir .

Özgür düşünce ve bilimin geliştiği yerlerde de kitaba çok önem verildiği için bu yerler her zaman daha çok gelişecek ve daha çok kalkınacaktır . Kitaplar bizim zengin hazine kaynaklarımızdır . Bize değişik şeyler öğretir . Kitaplar sayesinde genel yetenek ve genel kültürümüz gelişir .  Kitaplar hiçbir zaman eskimezler . Her zaman insanlığa faydalı olmaya devam ederler . Bunun için tüm uygarlıklar kitaba çok önem vermeli ve ülkelerinde kitap okuma sayısını artırmalıdır . Bunun için de uygarlıklar daha fazla kütüphane  kurmalı ve buralarda olan kitaplar sayesinde vatandaşlar daha bilinçli , daha bilgili , daha kültürlü kimseler haline gelmelidirler . Jonathan Swift'in  de dediği gibi '' Dünyayı yönetenler kalem, mürekkep ve kağıttır.''   Yani uygarlıklar arasındaki ilişkileri sağlayan , uygarlıkların daha da gelişmesini sağlayan kitaplardır .


Bundan dolayı bizler de millet olarak kitap okumaya  özen göstermeliyiz . Ülkemizde  farklı türden kitaplar okunması için  çeşitli etkinlikler yapmalıyız , sergiler düzenlemeliyiz . Kütüphanelerimizi çoğaltmalı ve ilim yolunda ilerlemeye devam etmeliyiz . Mustafa Kemal'in de dediği gibi '' İnsan ölür kitaplar ölmez '' .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme