Tevazu ve alçakgönüllülükte toprak gibi ol ile ilgili bilgilendirici bir metin yazınız .

Tevazu ve alçakgönüllülükte toprak gibi ol ile ilgili bilgilendirici bir metin yazınız .

İnsan hayatta tevazu sahibi olmalı , hiç ölmeyecekmiş gibi , çok bilmiş ve şımarık davranışlarda bulunmamalı , olgun olmalıdır . Çok varlıklı olabilir , her istediğiniz şeye sahip olabilirsiniz . Size verilen bu nimetlerin Allah tarafından verildiğini unutmayıp  alçakgönüllü ve tevazu sahibi insan olmalı , mallarınız ile , zenginliğiniz ile kibirlenmemelisiniz  . Çünkü insan ancak bu davranışları gerçekleştirirse  insan olur ve insani davranışlara sahip olur .

 Sahip olunan dünya mallarını insan kendi egosunu tatmin etmek için kullanmamalı ; insanlığa , fakirlere, düşmüşlere, öksüz ve yetimlere  yardım etmek için kullanmalı, ömrünü hayır yolunda harcamalı ve empati kurma becerisine sahip olmalıdır . Toprak nasıl insanlara her şeyi veriyor  ve bundan da herhangi bir karşılık beklemiyorsa insanoğlu da  alçakgönüllükte ve tevazu sahibi olmada  toprak gibi olmalıdır. İnsan bazen  çok varlığı olunca kendinden geçip  saçma sapan havalara girebilir ve kendini kaybedebilir .  Her şeyİ  israf edebilir ve tutumlu olmayabilir . Başkalarına yardım etmez , acıma duygusunu kaybedebilir . İşte bu durumlarda insan olmayı bilmek gerekir . 


Alçakgüönüllü olmak her insanın yapacağı bir davranış değildir . Bunun için kamil insan , onurlu insan olmak gerekir .  Bu özelliklere sahip olmak   için de tevazu sahibi olunmalıdır .

2 yorum:

Deneme