Nokta Kadar Menfaat İçin , Virgül Kadar Eğilme Sözü İle İlgili Kompozisyon

Nokta Kadar Menfaat İçin , Virgül Kadar Eğilme Sözü  İle İlgili Kompozisyon

İnsanlar küçük çıkarları için , basit menfaatleri için başka kimselere peşkeş çekmemeli ve asla ve asla kişiliklerinden üç beş kuruş için ödün vermemelidirler . Karekterli insan çıkarları  için  başka insanlara  yaranmaya çalışmaz , çünkü böyle insanlar onurlu ve gururlu insanlardır . İnsan olan herkese de yakışan budur zaten . Örneğin ; kimi insanlar vardır.

Zengin olan birinden ne kadar koparırsam kar diyerek her türlü  basitliği yaparlar ve onurlarından , gururlarından büyük tavizler verirler . İşte böyle insanlar fazla sevilmez ve toplum içinde de saygın bir konuma ulaşamazlar . Nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilmene gerek yok sözü aslında çok anlamlı bir sözdür . Bu söz küçük çıkarların peşinden koşanlara verilen bir uyarıdır aslında . Kişi  başkalarına yaranmaya  çalışmamalı , kendi alın teri ile çalışıp onurlu bir duruşla hakkıyla parasını kazanmalı ve kimseye el açmamalıdır . Yani ucuz insan olmamalı , ucuz işler peşinde koşmamalıdır . Düşünsenize karşı taraftan şu kadar para koparırsam çok iyi olur cin fikirliliğine kapıldığınızı . Hadi kopardınız  , hadi onurlu da değilsiniz . Peki soruyorum size . İnsan ömür boyu ucuz işlerin peşinde koşarak mı hayatını geçirmeli ? Karşıdan ne kadar alırsak alalım alınan o para sizce alın teri ile alınan  kadar değerli olacak mı ve o paranın tadı alın teri ile kazanılacak paranın tadından güzel olacak mı? Elbette olmayacak . Çünkü elde hiç bir para kişinin kendi alın teri ile kazandığı paradan asla değerli olmayacaktır bana göre .


Bundan dolayı insanlar her zaman  onuru ile , haysiyeti ile yaşamasını bilmeli ve çalışmanın dünyada en büyük onur olduğunu unutmamalı , küçük çıkarlar için de kendinden taviz vermemelidir .

1 yorum:

Deneme