Okulda Telefon Yasaklanmalı Mı , Yoksa Yasaklanmamalı Mı? Bunun Hakkında Kısa Paragraf

Okulda Telefon Yasaklanmalı Mı , Yoksa Yasaklanmamalı Mı? Bunun Hakkında Kısa Paragraf

Telefonun hayatımıza girmesi ile artık en küçüğümüzden en büyümüzün elinde telefon vardır ve kullanılmaya devam etmektedir . Bana göre telefon amacına uygun bir şekilde kullanıldığında , yani okula gelen öğrenciler ders zamanı telefonun sesini ya kısar ya da kapattırsa telefonu hiç kimse için bir sakıncası olmaz .  Yani telefonla ders içinde oyun oynanmamalı ,  diğer arkadaşlarınızın dikkatini çekecek ve öğretmeni kızdıracak davranışlardan kesinlikle kaçınılmalıdır .

Bana göre bir şeyi tamamen yasaklamak o şeyi daha ilginç ve çekici hale getirebilir . Bunlardan biri de okulda  telefon kullanımıdır .   Eğer öğrenci ailesini bilgilendirmek amacı ile telefonu alıp okula getirir , sesini kısar ya da derste kapatıp teneffüste açarsa hiçbir sakınca görmüyorum . Aile  bazen mecburi durumlarda çocuklarına ulaşmak ister ve önemli konularda çocuklarını telefonla arayıp bilgilendirmek ister . Eğer telefon yoksa çocuklarını aramayacaklar  ve belki de öğrenci  için olumsuz bir durum yaşanacaktır . Bundan dolayı telefon yasaklanmamalı , öğretmenler tarafından kontrollü olarak öğrencilerin kullanması ve aileleri ile irtibat kurması sağlanmalıdır .


Bu ve bu gibi nedenden dolayı telefon okulda yasaklanmamalı, okulda öğrencilere telefonun bir eğlenme aracı değil, iletişim kurmaya yarayan bir araç olduğu öğretmenler tarafından anlatılmalı ve öğrenciler bu konuda bilinçlendirilmelidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme