Türkiye Sanayi Ülkesi Olursa Daha Çok Kalkınır Konulu Münazara

Türkiye Sanayi Ülkesi Olursa Daha Çok  Kalkınır Konulu Münazara

Gelişmiş ülkelerin en önemli özelliği sanayi alanında ve diğer alanlarda her yönden gelişmiş olmasıdır . Ülkemiz de sanayi alanında gelişirse kalkınması daha hızlı olacak ve daha gelişmiş ve zengin bir ülke olacaktır . Sanayinin geliştiği gelişmiş ülkeler her zaman kalkınma açısından daha avantajlıdır . Ürettiğiniz teknolojik ürünler ,  yaptığınız yenilikler hem ülke için yarar sağalar hem de toplum için fayda sağlar .

Gelişmiş ülkeler bu sanayi ürünlerini başka ülkelere sattığı zaman bundan elde edeceği gelir ile daha fazla zengin olur ve daha fazla kalkınır .  Kazandığı gelir ile de yeni yatırımlar yapar , yeni projelere imza atar , sanayi alanında , hizmet alanında daha fazla gelişim kaydeder . Ama sadece tarım ülkesi olursanız gelişmiş bir ülke sayılmazsınız . Bunun için her zaman sanayi alanında daha çok çalışmalar yapılmalı , başka ülkelerden bu gelişmiş teknoloji ürünlerini ithal etmek yerine kendimiz üreterek başka ülkelere ihraç edersek ancak bu şekilde gelişmiş ve kalkınma hızı fazla olan bir ülke haline gelebiliriz .


Sanayi alanında gelişme diğer tüm alanlardaki gelişmenin de öncüsü olur . Gelişen sanayi ile elde edilen gelir hizmet sektörü gibi alanlarda kullanılarak vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesine katkı sağlar . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme