Sana Taşla Vurana Sen Aşla Vur Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Sana Taşla Vurana Sen Aşla Vur Atasözü İle İlgili Kompozisyon Giriş, Gelişme, Sonuç

Her derdin bir panzehiri , bir ilacı olduğu gibi kötülüğünde bir ilacı vardır . Kötülüğün ilacı belki şaşıranlar olacaktır ama iyiliktir . Çünkü bir kötülüğe aynı şekilde kötülükle karşılık vermek karşımızdakinin nefretini , hırsını , sinirini daha da artırmaktan başka bir işe yaramaz . Böylesi durumlarda yapılması gereken sabırlı olmak ve bize karşı yapılan kötülüğe iyilikle karşılık vermek karşımızdaki insanın mahcup olmasını sağlayıp hatasını fark ettirmektir .

" Sana taşla vurana sen aşla vur " atasözü bize karşı yapılan kötülüklere bile iyilikle muamele göstermemiz ve kötülük yapan insanlara hatalarını göstermemiz gerektiği anlamına gelir . Bunu şu şekilde somutlaştırabiliriz . Mesela sınıfta bir çocuk var ve sürekli sizin bazı yönlerinizle alay ediyor hatta size lakaplar takıyor . Böyle bir durumda siz de aynı karşılığı verirseniz aranızdaki ilişkiler iyice bozulur ve nefrete kadar varır . Sizin yapmanız gereken sabırla davranmak ve ona lakap takmanın ne kadar günah olduğunu , böyle devam ederse onunla arkadaşlığa devam edemeyeceğinizi , söylediği sözlerin sizi ne kadar üzdüğünü söylerseniz mutlaka çok geçmeden hatasını anlayacak ve sizden af dileyecektir .


Kötülüğe kötülükle karşılık vermek çok kolaydır . Zor olan kötülükle karşılaşınca bile sabırla davranmak ve iyi kalmayı başarabilmektir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme