Dünyada Hiç Kitap Olmasaydı Neler Olurdu ? Konulu Kompozisyon

Dünyada Hiç Kitap Olmasaydı Neler Olurdu?

İnsanların merak ettiği konuları öğrenmek amacı ile okudukları en önemli materyallerden biri de kitaplardır . Kitaplar insanın kelime dağarcığını geliştirir ve zenginleştirir . Bunun için kitap okumak çok önemlidir . Dünyada hiç kitap olmasaydı hayat daha çekilmez ve sıkıcı olurdu . Kitaplardan her yer hakkında ve her olay hakkında bilgi sahibi olduğumuz için , her yere de gidemeyeceğimize göre  , kitaplar da olmayınca dünyanın öteki ucunda olan olaylardan eksik kalır ve bilgisiz olurduk .

İnsan kitap okuyarak ufkunu genişletir ve kendisi için geleceğine dönük hayaller kurar . Bütün bunları kitapları okuyarak ve onlardan ilham alarak gerçekleştirebilir . Ama kitapların olmadığı bir dünyada  farklı kültürlerin özellikleri öğrenilemez , hayal de olsa başka ülkelere gidilip , gelinemez , oraların güzellikleri de bilinemezdi . Bundan dolayı kitaplar bizim için hayatın anlamı neşesi , canlılığı demektir . Yani kitap demek yaşamak , hayat demektir . Kitapların olmadığı bir dünyada insanlar  karamsar bir ruh halinde olur ,  yaşam daha da güçleşir ve çekilmez olurdu .


Kitap insanı boş işlerler uğraşmaktan koruyan , kendimizi ilim ve bilime vermemizi sağlayan en önemli araçlardır . Bundan dolayı kitapsız bir dünya düşünülemez ve yaşanılamaz . Bundan dolayı kitaplarımızın ve kütüphanelerimizin değerini bilmeli ve onların zarar görmemesi için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız .

6 yorum:

Deneme