"Hiç Hata Yapmamış Bir İnsan Yeni Bir Şey Denememiş Demektir " Kompozisyon

Hata Yapmaktan Korkmamalıyız İle İlgili Deneme

Hata insanoğluna özgü bir durumdur . Her insan hata yapabilir . Hayatta hiç kimse dört dörtlük değildir , herkesin başarıları olduğu gibi elbette ki kusurları da bulunur . Bunların olması doğaldır , çünkü beşer şaşar . Ama önemli olan yaptığımız hatalardan ders çıkarmasını bilmektir .

İnsan hata yapmaktan korkmalıdır , tam aksine yaptığı hatanın üzerine giderek onu olumluya çevirmek için daha çok çalışmalı ve sonunda zaferi elde edebilmelidir . Örneğin; sınava girdiğinde bu sınavda birçok soruyu yanlış yaptın ve başarısız oldun ve o yıl sınavı da kazanmadın . Sınavı kazanamamış olabilirsin ama ertesi yıl daha dikkatli olup daha çok çalışarak yaptığın hataları düzelteceksin ve belki de sınavda çok iyi bir puan elde edeceksin . Kişi hata yaptığı zaman oturup  üzülerek vaktini geçirmemeli , daha çok çalışmalı ve daha çok uğraşmalıdır .


 Onun için kişi hata yapmaktan korkmamalı , tam aksine hatalarının üzerine giderek onları düzeltmeye çalışmalı . Bu şekilde daha başarılı ve daha mutlu olur .  Hiçbir insan mükemmel değildir .  Hatalar bizim içindir . Hata yapmaktan korkan insan yeni bir şeyler denemekten korkar ve  yeni şeyleri denemekten korktuğu içinde yapılabilecek çok basit işleri bile başaramayabilir . Bundan dolayı hata yapmamaktan korkulmamalı ve  daha çok azimle işlerin üstesinden gelinmelidir .

1 yorum:

Deneme