Boş Zamanımızı Nasıl Değerlendirmeliyiz İle İlgili Kompozisyon

Boş Zamanımızı Nasıl Değerlendirmeliyiz İle İlgili Kompozisyon

İnsanların yaşamlarını sürdürebilmek için belirli sorumlulukları bulunur . Her insanın kendine göre bir mesleği vardır . Kimisi memur olur , kimisi özel alanda çalışmayı tercih eder , kimisi de diğer meslek dallarından birini seçer . Gündelik bu iş koşuşturmacının ardından evimize geldiğimizde kendimize ayıracak zamanımız ve bir de bunun dışında kalan boş zamanımız olur .

Boş zamanlarımızda tatile çıkarız ki yıl boyunca çalıştığımız için yorgunluğumuzu gideririz .  Kitap okuma alışkanlığımızı devam ettirerek bir roman , bir gazete , bir hikaye ya da bir genel kültür kitabı okuyarak kendimizi ve düşünme becerimizi geliştiririz . Evimizin genel temizliği yapılırken annemize yardım ederiz . Karnede hangi dersimiz zayıf geldiyse o derse daha çok çalışıp , bir dahaki seneye o derste daha başarılı oluruz . Arkadaşlarımızla guruplar halinde oyun oynar ve kitap okuma yarışları düzenleriz . Gündemdeki haberleri takip ederiz . Abartmadan sınırlı bir şekilde bilgisayarda oyun oynarız . Dışarı çıkar boş bir alana ağaç dikeriz . Bahçe işleri ile uğraşarak stresimizi atarız . Misafirliklere gider oradaki arkadaşlarımızla güzel vakit geçiririz .


Boş zamanlarımızda yeteri kadar dinlendiysek mutlaka bir işle kendimizi meşgul etmeliyiz ki kafamızı boş işlerle meşgul etmeyelim . Kütüphaneye gider ilgim olan bir ders için araştırmalar yaparım . Kendimi geliştirmek ve ülkeme faydalı , kültürlü bir insan olmak için çok kitap okumaya ve araştırmaya gayret ederim .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme