Benim Manevi Mirasım Akıl ve Bilimdir Sözü İle İlgili Kompozisyon

Benim Manevi Mirasım İlim Ve Akıldır Konulu Kompozisyon

Bir milletin gelişmesi ve ilerlemesi  ancak  o milletin fertlerinin akla ve bilime önem vermesi ile gerçekleşir . Akıl ve bilimin  olduğu yerde  dogmatik ve durağan bilgiler yer  almaz . Mustafa Kemal Atatürk de işlerini mantığa dayanarak ve ilim yolunda ilerleyerek yaptığı için ülkemizin bugünkü haline gelmesinde büyük katkısı olmuştur .

Türk gençliğinin de boş işlerle uğraşmaması gerektiğini , uğraşacak bir iş bulmak isterse akıl ve bilimle uğraşarak , deney ve gözleme dayanan yeni buluşlar  ortaya çıkarmasını istemiştir . İnsanın yaşadığı ortamda fikirler akla ve bilime dayanmazsa o ortam gelişme bulamaz ve geri düşüncelere bağlı kalır ve akıl ve bilim  orada barınamaz . Hayatta en hakiki mürşit ilimdir diyen Mustafa Kemal Akıl ve bilime önem vererek  ülkesine birçok yenilik kazandırmış ve hayatını kaybedinceye kadar da bu  amacından bir an olsun vazgeçmemiştir . İnsanın aklını kullanması gerekir . Kendi aklını kullanmayan insan başka ülkelerin maşası haline gelebilir . Hiçbir  bilimselliği olmayan , birtakım inanışlara ve geleneklere inanılmamalı , çünkü bu yanlış inançlar akıl ve bilime aykırıdır . İnsan bilime önem vererek  merak ettiği bilgiyi kulaktan duyma şeylerle değil okuyarak , araştırarak bulmalıdır ki akıl ve bilim yolunda ilerleme sağlansın .

Dünyada  önemli olan şey , yaşamak için , ilerlemek için , gelecekte başka milletlerin  egemenliği altında olmamak için ve  mutlu olmak için millet olarak akıl ve bilim yolunda ilerlemeli ve  ülkemizi kalkınmış ülke haline getirmeliyiz .


5 yorum:

  1. gerçekten çok işime yaradı ödevimi buradan bakarak 2 dakikada bitirdim

    YanıtlaSil
  2. yazı ödevimi bunun sayesinde 2dk da bitirdim çok çoooooook teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Allah razı olsun süper hazırlamışsınız

    YanıtlaSil

Deneme