Cümleler Doğrudur Sen Doğru İsen, Doğruluk Bulunmaz Sen Eğri İsen Konulu Kompozisyon

Cümleler Doğrudur Sen Doğru İsen, Doğruluk Bulunmaz Sen Eğri İsen Konulu Kompozisyon

Kişinin özü ve sözü bir olmalıdır . Bir öyle bir böyle olmamalıdır . Doğru dürüst olmalıdır . Yalan olmamalıdır insanda .  İnsan olduğu gibi görünmeli , sürekli  şekilden şekle girmemelidir .

Doğru olan insanın konuşmasına da gerek kalmaz . Yaptıkları işler zaten onun doğru olduğunu gösterir .  Kişi ahlaklı ve erdemli ise onun her söylediğine inanılır . Çünkü o güvenilir bir insandır . Yalan söyleyen , güvenilir olmayan kişinin sözlerine ise inanılmaz . Çünkü eğridir , dürüst olamaz .  İnsan tam olmalıdır , net olmalıdır . Örneğin ; namaz kılıyorsun ve İslam'ın gereklerini gerçek anlamda yerine getiriyorsun . Gerçekten de bunu içine sindirmiş ve benimsemişsin . Sözde Müslüman değilsin yani olduğun gibisin . Böyle insanların kendini ispatlamasına gerek kalmaz , zaten her şey ortadadır . Ama namaz kılıyor, her türlü sahtekarlığı yapıyorsan , dilin ballı olsa bile yaptıkların doğru olmadığı için sen güvenilir olamazsın . Bunun için ya göründüğünüz gibi olun ya da olduğunuz gibi görünün .

Kişi  lafla değil , yaşayarak ve model olarak hayatını iyi bir şekilde geçirmeli , kötü yollara sapmamalı her zaman doğru ve dürüst insan olmak için çalışmalı , riyakar olmamalıdır . Sen doğru olduğun sürece cümlelerin her daim doğrudur . Sen eğri olduğun sürece  cümlelerinin de inandırıcılığı olmaz . Her zaman doğru olmak ve bunu hayatımıza geçirebilmek için  hayatta hep beyaz renk gibi saf ve duru olmalıyız .

2 yorum:

  1. ÇOK TEŞEKKÜRLER UZUN VE GÜZEL OLMUŞ. TAM HOCAMIN İSTEDİĞİ GİBİ

    ^-^

    YanıtlaSil
  2. aynen senin gibi düşünüyorum

    YanıtlaSil

Deneme