Bilgisayarın İnsan Yaşamındaki Faydaları Konulu Yazı

Bilgisayarın İnsan Yaşamındaki Faydaları Konulu Yazı

Bilgisayarın insan hayatına girmesi ile  işlerimiz daha da kolaylaşmıştır .  Aradığımız bilgileri bilgisayar ortamından daha kolay bulabilmekteyiz .  Sosyal medya  kullanımı yaygınlaşmıştır . İnsanlar uzaktaki akrabaları ya da arkadaşları ile bilgisayardan da iletişim kurmaya başlamıştır . Uzakta olan  yakınlarımız ile  yüksek ücretle konuşmak yerine daha ucuz etkileşime geçilebilmektedir .

Öğretmenler bilgisayar sayesinde öğrencilerine slaytlar halinde sunum yapmaya başlamıştır bu da öğrencilerin görsel zekasını artırmıştır . Bilgisayar kullanımı ile evrak işleri daha kolay halledilmeye başlanmıştır . Her ne kadar sosyal iletişimi kısıtlasa da bilgiye ulaşmayı hızlandırmıştır . Bilgisayar sayesinde okur yazarlık artmıştır . Bilgisayar sayesinde dünyadaki yaşanan olaylar hakkında bilgi elde edilebilmektedir ve başka ülkeler daha kolay takip edilebilmektedir . Çeşitli videolar izlenebilmekte ve ses kayıtları yapılabilmektedir . Bilgisayar çok yönlü bir iletişim aracıdır . Bir çok bilgiye daha hızlı ve daha kolay ulaşılmasını sağlar.


Bilgisayar ile çeşitli ödemelerimizi yapabilir hale geldik . Bilgisayar ile alışveriş yapılmaktadır . Ticari işler de yapılmaya başlanmıştır . Bilgisayar ile istediğimiz şarkıları açıp dinleyebiliriz . İstediğimiz videoları , filmleri indirebiliriz . Bu ve bunun gibi bir çok faydası bulunmaktadır . Bilgisayar bilinçli kullanıldığı takdirde çok büyük avantaj sağlamaktadır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme