Aydınların Aydınlatamadığı Halkı Soytarılar Aldatır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Özet : "Aydınların Aydınlatamadığı Halkı Soytarılar Aldatır " Sözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

     Bir insan ya da bir halk düşünmeyi bıraktıysa yani sorgulamayı aklını kullanmayı bir kenara ittiyse böylesi bir ortamda kandıranlar , aldatanlar , çenesi çok laf yapanlar insanları istedikleri gibi yönlendirmeye başlarlar . İşte " aydınların aydınlatamadığı halkı soytarılar aldatır " sözü de bu gerçeği ifade etmektedir .

     Eğitim bir toplum için en hayati meselelerden biridir . Eğitim yetersiz olduğu zaman insanlar art niyetli insanların telkinlerine açık hale gelir.  Çoğu zamanda bu art niyetli yönlendirmeler halkın inançları kullanılarak yapılır . Çünkü temiz kalpli inanların inançları çok kuvvetlidir ve bu yönde kendilerini tanıtanlara karşı çabuk güvenmeye , her söylediklerini tartışmasız kabul etmeye daha meyilli olurlar . Eğer karşıdaki insan da bunu biliyor ve kullanıyorsa adeta kendini tanrılaştırır ve insanları parmağında oynatır . Bu duruma düşenleri uyaran gerçeği göstermek isteyen aydın kişileri ise kendilerine ve inançlarına düşmanmış gibi görmeye başlarlar .


     Öğrenmenin temeli sorgulamaktır , okumaktır , araştırmaktır . Bunları yapmazsak kendini aydın gibi gösteren soytarıların elinde oyuncağa döneriz ve adeta ipleri başkasının elinde olan ve onun yazdığı senaryoyu oynamaktan başka yolu olmayan kuklalara döneriz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme