Yılanın Başını Küçükken Ezmek Gerekir

Özet : "Yılanın Başını Küçükken Ezmek Gerekir" atasözü ile ilgili kompozisyon örneği
Yılanın başını küçükken ezmek gerekir atasözü yanlış davranışlar sergilemeye müsait olan insanları erkenden tespit ederek önlem alınması gerektiğini ifade eder. Hepimizin çocukluğunda kardan adam yapmışlığı vardır. kardan adamın gövdesini yaptığımız kütleyi küçücük bir kar topu ile başlatırdık. kötülüklerde aynen buna benzer. zamanla büyür ve artık engellenemez boyutlara ulaşır. bazı şeyler için kritik önem arz eden zamanlar vardır. Zamanında yapmadığınız taktirde  ilerleyen dönemde önüne geçemeyeceğiniz boyutlara ulaşır.

Bu yüzden ileriyi görerek vakit geçirmeden gerekli tedbirleri almak en doğru olanıdır. Bu atasözümüzdeki ezmek sözcüğünü şiddet uygulamak anlamında düşünmemek gerekir. Bu ifadedeki mânâ sorunların baş edilemeyecek boyutlara ulaşmadan önce tespit edilerek engellenmesi gerektiğidir.
         Her zaman etrafımızdaki insanlar ve etrafımızda gelişen olaylar ile ilgili gözlem yapmamız gerekir. Gözlem yapmalıyız ki ileride başımıza büyük dertler açabilecek durumlara karşı önlem alabilelim.


1 yorum:

  1. Okullar arası yarışma için burdan fikir aldım teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Deneme