Liseye Başlıyorum ...

     Bir yıl daha olgunlaşır insan liseye başlayınca . Ortaokulun son senesindeki çocuk muyum geç miyim çıkmazı artık geride kalmıştır . Genç olduğundan iyice emin olur artık insan . Davranışlar ve konuşmalarda da kendisini göstermeye başlar genç olmanın getirdiği yeni roller ve düşünceler .


    Liseye başlayınca insan geleceğe dönük ilk ciddi hedeflerini koymaya başlar . İlkokul ya da orta okul yıllarındaki " büyüyünce ne olacaksın ? " sorusuna verilen klişe cevaplar artık tebessümle hatırlanmaya başlar . Çünkü liseli olan bir genç için artık dünya birkaç meslekten daha fazlasını ifade etmektedir .

    Liseli olmak yaşında büyümesi ile birlikte bir birey olduğunun ve kendi doğruları da olduğunu iyice idrak etmek demektir . Hatta öyle olur ki zaman zaman annem babam aslında hiçbir şey bilmiyor ben onlardan daha bilgiliyim demeye bile başladığımız anlar olur . Bir liseli için artık siyasette hayatın bir parçası olur . İnandığımız ideolojilerin yılmaz savunucusu haline geliriz . Bazen yıllar sonra siyaset ile ilgili lisedeki fikirlerimizi hatırlayınca kendimize güleriz de .

     Liseye başlamak bana kalırsa hayata atılmakla eş değerdir . Tabi ki hayatta bir duruşumuz ve ideallerimiz varsa . Ama liseyi arkadaşlarla hoş vakit geçirmekten ibaret bir zaman dilimi olarak düşünürsek inanın ki ilerleyen yıllarda çok da üzülürüz .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme