Dost Acı Söyler Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

Özet : Dost Acı Söyler Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği 

     Dost demek her koşulda bizim iyiliğimizi isteyen kişi demektir. Gerçek dostlar sırf bize şirin görünmek için duymak istediklerimizi söylemekten korkmazlar. Onlar bizim duymak istemediğimizi bilse bile, hoşumuza gitmeyeceğini bilse bile doğru olduğunu düşündüklerini söylemekten çekinmez.

     İnsanlar karşısındakini kırmamak için, onun üzüldüğünü görmemek için bazen hislerini gizleyebilirler. karşısındaki kişide gördüğü yanlışları, hataları yüzüne söylemekten korkarlar. Korkarlar çünkü onun verebileceği tepkilerden çekinirler. Ancak gerçek dostlar böyle şeyler korkmaz. onlar bilirler ki dostunun kendine kızması, başına kötü bir şey gelmesinden çok daha iyidir.

     Onun hoşuna gitmese bile dostunun iyiliği için yüzüne gerçekleri bir bir söyler. Gerçek dostluk böyle de olmalıdır zaten. Hayatta hepimiz hata yapma potansiyeline sahip olduğumuza göre bize yanlışlarımızı korkmadan, çekinmeden söyleyebilecek insanlara ihtiyacımız var. Sürekli "harikasın, muhteşemsin" diyen kişiler bizim kendimizi geliştirmemiz, hatalarımızı görmemiz adına bize hiçbir fayda sağlamazlar. Bu yüzden yeri ve zamanı geldiğinde bize yol göstermek adına "acı" bile gelse eleştirini çekmeyen dostlarımıza gücenmemeliyiz.

     Hakiki dostluklar iyi zamanlarda kurulsa bile kötü zamanlarda güçlenir. Kötü zamanlarda, bize yol gösterici olmak adına gerçekleri haykırmayı borç bilen dostlarıma daha sıkı sarılmalı onların varlığıyla mutlu olmalıyız. 

6 yorum:

Deneme