Kitaplar Hiç Aldatmayan Dostlardır

Özet : Kitaplar hiç aldatmayan dostlardır sözü ile deneme yazısı, kitaplar hiç aldatmayan dostlardır kompozisyon


     Dostlar insanların her zaman yanlarında olan ona doğruyu , güzeli gösteren yanlış yollara sapmaması için her şeyi yapan muhteşem insanlardır . Kitaplar da bu muhteşem dostlardan farksızdır . Her zaman bizlere doğruluğu , dürüstlüğü öğütlerler .

     Kitaplar kendisine samimi bir biçimde bağlanan dostlarına dünyanın tüm güzelliklerini açarlar . Bazı faydasız işler vardır ki çok fazla zamanımızı alırlar bizi eğlendirdiklerini düşünürüz ama şöyle bir sağlam kafa ile düşündüğümüzde bize hiçbir fayda sağlamadıklarını görürüz . Saatlerce televizyon karşısında oturmak , internette sosyal paylaşım sitelerinde sanal arkadaşlıklar peşinde koşmak ve daha onlarca faydasız iş ... Zannederiz ki bizi eğlendiren dostlar . Ama bilgi dünyamıza bir şey kattılar mı diye düşündüğümüz zaman kocaman bir sıfırla karşılaşırız. Ama kitaplar öyle değildir . Ne kadar uzun dostluk kurarsanız kurun bir saniyesi için bile boşuna zaman kaybettim demezsiniz . Aksine ne kadar uzun dostluk kurarsanız kitaplarla o kadar sizi geliştirirler .


     Kitaplar sizi sahte mutluluklarla oyalamaz . Onların her satırı bizi geliştirir . Kısacası hiçbir kitap insanı kandırmaz . Ona sahte sevinçler vaat etmez . 

3 yorum:

Deneme