Sürüden Ayrılanı Kurt Kapar Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Özet : Sürüden ayrılanı kurt kapar atasözü ile ilgili kompozisyon,sürüden ayrılanı kurt kapar kompozisyon örnekleri


     "Sürüden ayrılanı kurt kapar" atasözü yalnız yaşayan , içinde bulunduğu toplumdan kendini dışlayan insanların çeşitli tehlikeler karşısında savunmasız kalacağı anlamına gelmektedir .
Bir koyun sürü düşünelim . Bu sürünün başında çoban ve çoban köpekleri olmasa kurtlar o sürüye çok kolay saldırır . Ya da bu sürü kalabalık olduğu için ve başında çobanı olduğu için yaklaşamayan kurtlar sürüden ayrılan ve tek başına dolaşan bir koyunu rahatlıkla kendine yem edebilir .


     Kişi bir topluma ya da bir gruba ait olduğu zaman ona kötülük yapmak isteyenler onun ait olduğu toplumun tamamını karşısına alacağını bilir . Bu yüzden kolay kolay böyle birine kimse musallat olmayı göze alamaz . Ama yalnızsa o zaman kolaylu-ıkla istediği kötülüğü yapabileceğini düşünür .


     İnsan dik başlı olmamalı . Kendi başına hareket etmeyi alışkanlık haline getirmemeli . Ait olduğu grubun değerlerini de benimsemeli ve onlarla birlikte hareket edebilmeyi başarmalıdır . Böyle olursa toplum onu korur ve değer verir . Her durumda yanında olan dostları bulunur . 

1 yorum:

  1. çok güzel bir site onun sayesinde sınavdan 98 aldım yapanın ve yardım eden kişilerin ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Deneme