Sevginin Toplumun Barış İçerisinde Yaşaması Açısından Önemi

Özet : Sevginin toplumun barış içerisinde yaşaması açısından önemi ile ilgili kompozisyon deneme örneği, Kompozisyon Örnekleri, Deneme Örnekleri


     Sevgi insanları bir birine yaklaştıran en yüce duygulardan biridir . Sevgi ile insanlar başkalarına yardım etmek , başkalarının dertleri ile dertlenmek gibi duyguları yaşarlar .

     Farklı özellikte insanların bir araya gelmesi ile toplum oluşur . Toplum içerisinde gerek fiziksel olarak gerekse kişilik olarak çok farklı özellikte insanlar bir arada yaşar . Bu insanların hayattan beklentileri ve olaylara bakış açıları birbirinden farklıdır . Böylesi bir yapıyı barış içerisinde yaşatabilecek tek güç sevgidir . Sevgi duygusunu kazanmış bir toplumda herkes diğer insanların haklarını gözetir , yalnızca kendini düşünmek yerine herkese yardım etmeye gayret gösterirler . Sevginin olmadığı bir ortamda nefret duyguları hakim olur . Nefretin olduğu yerde ise kin ve düşmanlık olur . Yani sevgi yoksa toplum içerisinde insanlara zarar verici her türlü faaliyetler yaşanabilir .


     Sevgi her türlü toplumsal sorunun ilacıdır . Sevgi toplumu bir arada tutan harç gibidir . Bu yüzden mutlu bir toplum istiyorsak toplum içerisinde sevgiyi yaymamız gerekir . Sevgi yayılınca her türlü kötülük de yok olup gidecektir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme