Umudunu Kaybeden İnsanın Kaybedecek Başka Bir Şeyi Yoktur

Özet : Umudunu kaybeden insanın kaybedecek başka bir şeyi yoktur ile ilgili kompozisyon


     Umut insana yaşama gücü veren dertler, kederler önünde bizi ayakta tutmayı sağlayan bir güçtür . İnsan umudunu kaybederse yaşama enerjisini , gelecekten beklentilerini hatta yaşama anlamını kaybeder .

     İnsanın yaşaması için gereken bazı şartlar vardır . Bizi cismen ayakta tutan şey vücudumuzdaki organların görevlerini yapmasıdır . Bir de insanı ayakta tutan manevi boyut vardır . İşte bizim yaşamamızı sağlayan manevi etkenlerin en önemlilerinden biri geleceğe olan umudumuz . Yaşadığımız her keder , kaldırmakta zorlandığımız her acı bizi yeni yelkenler açmaya itmektedir . İşte gelecek günlere duyduğumuz bu inanç bizi ayakta tutmaktadır .

     Maddi ya da manevi anlamda büyük kayıplar yaşayan insanlar yeniden eski günlere dönmenin umudu ile yaşamlarını sürdürürler . Eğer bu umut olmasaydı yaşamak zor olurdu . Her acı bizi bitirir hayata olan bağlarımızı koparırdı . Umut böyledir işte . Bize hep iyi şeyler yapabileceğimizi fısıldayan bir dost gibidir . Bu dostu kaybedersek her şeyimizi kaybetmiş oluruz .


     Her yeni gün gözlerimizi açtığımız andan itibaren umutlarımızın yeşermesine sebep olur . Güzelliklere kavuşma , başarılı olma , çevremizle ilgilenme gibi her güzel şey umudun yansımasıdır aslında . 

1 yorum:

Deneme