İstiklal Marşı'nın Kabulü İle İlgili Kompozisyon Örneği

     Her ülkenin bağımsızlığının ve özgürlüğünün sembolü olan bazı simgeler vardır . Bayrak ve milli marş bunların en önde gelenleridir . Bizim milli marşımız olan İstiklal Marşı ' da yedi düvele karşı verilen bir savaşın ardından yokluklar içerisinde kazanılan bir zaaferin peşine yazılmıştır .

     Mehmet Akif Ersoy yaşayışı ile davası ile tam bir vataseverdi . Onun için vatanının milletinin ve dininin değeri maddi hiçbir kıymet ile ölçülemeyecek kadar yüceydi . Bu sebeple bu kutsal denilebilecek görevi üstlenmeyi en başta istememişti . Çünkü vatan evlatlarının kanları ile kazandıkları bu topraklar için yazılacak bir marş karşılığında para kazanmayı onuruna yakıştıramıyordu . Ancak yüzlerce marş yarışmaya katılmasına rağmen bu zaferin büyüklüğünü ve değerini anlatmaya hiçbiri kafi gelmedi . Başta Atatürk olmak üzere herkes aslında bu duyguları yüreğinde en iyi yaşayanın ve bu marşı yazabilecek olan kişinin Mehmet Akif Ersoy olduğunu bilmekteydi . Mehmet Akif ısrarlar sonucunda ödülü kabul etmemek şartı ile İstiklal Marşı ' nı yazmayı kabul etti ve yazdığı marş herkes tarafından gözyaşları ve alkışlar içerisinde dinlendi .

     Mehmet Akif Ersoy bu toprakların yetiştirmiş olduğu en vatansever ve en dindar insanlardan biriydi . Vatan evlatları cephede canları ile savaşırken o da halkın bu savaşta manevi duygularını coşturan milleti bu mücadeleye sahip çıkmaya çağıran manevi önderlerden biriydi . İstiklal Marşı ' nı yazmak gibi bir şerefe nail olan Mehmet Akif Ersoy Türklerin ebedi yurdunun tapusu olan marşımızı Türk milletine hediye etmiştir .


     Mehmet Akif böyle bir marşı yazmıştır ama her zamanki alçakgönüllü tavrından bir milim olsun sapmamıştır . O bu marşı tekrar yazabilir misiniz diye soranlara " Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazmayı nasip etmesin " diyecek kadar  vatan aşığı bir insandır . Karanlık günlerden aydınlığa çıkışımızın simgelerinden biri olan İstiklal Marşı'mızı her Türk kelimesi kelimesine içerisine sindirmeli ve ecdad yadigarı bu topraklar için gerektiğinde canını bile vermekten çekinmemelidir . 

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY KONULU KOMPOZİSYON ÖRNEĞİ

20 yorum:

  1. çook güzeeel ya

    YanıtlaSil
  2. bence bunu yazan kişi çok iyi bir yazma kabiliyetine sahiptir.bu Türk evladı çok iyi bir vatansever ve çok şerefli bir Türktür

    YanıtlaSil
  3. ÇOK GÜZEL OLMUŞ BUNU YAZAN KİŞİYE TEŞEKKÜR

    YanıtlaSil
  4. efsane olmuş :D

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş yazanın ellerine sağlık ve yazan kişiye çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten işime yaradı. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş muhteşem.

    YanıtlaSil
  8. ancak bu kadar güzel olabilirdi.

    YanıtlaSil
  9. hmm güzel ama daha iyisi yapılabilir

    YanıtlaSil
  10. güzel ama daha iyisi yazılabilir

    YanıtlaSil
  11. Gerçekten güzel bir kompozisyon. Bende öğretmenimiz istediği için bir kompozisyon yazıcaktım, bu konuyla ilgili. Bu kompozisyondan yararlanarak yazabilirim. Teşekkürler...❤

    YanıtlaSil
  12. cok iyi olmus elinize saglik bundan esinlenerek bende bir tane yazicam

    YanıtlaSil

Deneme