Tarihimi Biliyorum

     Tarih bir milletin hafızasıdır . Bu hafızada neler yoktur ki ... Acılar , zaferler , hüsranlar , mutluluklar , hüzünler ... Tarih hepsini kaydeder milletlerin hafızasına .

     Bir insan düşünün ki geçmişe dair hibir kimseyi , hiçbir şey hatırlamasın . bu insan ne iyiyi bilir , ne kötüyü ; ne dostunu tanır , ne düşmanını . ne yapacağını , nasıl davranacağını , kime inanacağını , kime güveneceğini bilemez . Tarih de böyledir işte . Bir millet tarihini araştırıp öğrenmezse yaşadığı ülkenin kıymetini bilemez . ülkesinin vatan olana kadar ne canların feda edildiğinin , ne zorluklar çekildiğinin bilincinde olamaz . Tarihini bilmeyen milletler başka milletlere hayranlıkla bakar ve onlara özenir . Zaferlerini , yenilgilerini öğrenmeyen uluslar nelerden ders çıkarması gerektiğini , neleri yapması gerektiğini bilemez .

     Tarih değerini bilen milletler için bulunmaz bir hazinedir . O hazine geleceğe sağlam adımlarla ilerlememiz için bir teminattır . Bu hazine atalarımızı tanımamızı ve onların destanlarından ders alma imkanını sunar bize . Tarih hepimizin iyi bilmesi ve gerekli sonuçları çıkarması gereken bir alandır .


      Gençler günümüzün eğlenmeye dayanan , teknolojiye odaklı yaşamında köklerinin farkında olmak için tarihine dönmelidir . Çünkü tarihini unutan bir millet kökleri çürüyen bir ağaç gibidir . Nasıl ki kökleri çürüyen bir ağaç kurumaya mahkumsa tarihini unutan bir millet de yok olmaya mahkum olacaktır . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme