Bayrağımızı ve Yurdumuzu Niçin Severiz ?

Bayrağımızı ve Yurdumuzu Niçin Severiz ?

Bayrak ve yurt yani vatan bizim bağımsızlığımızın sembolüdür . Bayrağı , vatanı olmayanlar başka milletlerin egemenliği altında yaşar ve onların türlü eziyetlerine muhatap olur . Bayrak ve yurt özgürce yaşamak , Türkçemizi dilediğimiz gibi kullanmak , ibadetlerimizi hiçbir engellemeye maruz kalmadan yapabilmek demektir . İşte bu yüzden bayrağımızı ve yurdumuzu severiz .

Ay yıldızlı al bayrağımız ve her bir karışı şehit kanı ile sulanmış cennet vatanımız bizlere atalarımızın emanetidir . Bayrak ve vatan şehitlerin emanetidir . Şehitlerimizin mirasına sahip çıkamazsak onlar bizlere haklarını helal etmezler . Çünkü onlar biz rahat yaşayalım diye kendi canlarını feda ederek bu toprakları bize bırakmışlardır . İşte bu yüzden yani ata yadigarı olduğu için bayrağımızı ve yurdumuzu severiz . Onların manevi miraslarına sahip çıkmak , onların bizlere bıraktığı değerleri yaşatmak için vatanımızı ve bayrağımızı sever ve vatanımıza bayrağımıza sahip çıkarız .

Vatansız ve bayraksız kalanlar vatan ve bayrağın kıymetini iyi bilir . Özellikle ülkemizin komşularına dikkatle baktığımızda , bir milletin nasıl dünyanın her yerine dağıldığını , nasıl vatansız kaldığını görürüz . İşte bu yüzden yani dağılmamak için yani ebediyyen birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak için bayrağımızı ve yurdumuzu severiz .

12 yorum:

Deneme