Nasihat Tutmayanı Musibet Tutar Sözünü Açıklayan Kompozisyon Yazınız .


Nasihat Tutmayanı Musibet Tutar Sözünü Açıklayan Kompozisyon Yazınız .

Bizden yaşça  büyük ve bizden daha deneyimli olan büyüklerimiz , iyiliğimiz için , yanlış yapmamamız için bizlere bazı konularda nasihat ederler . Onlar bize öğüt verirler ki  doğru yolda olalım ve işlerimiz düzene girsin .  Biz gençler ise  bazen büyüklerin bize verdiği nasihatlerden sıkılırız ve onların dedikleri bir kulağımızdan girer, bir kulağımızdan çıkar . 

Ta ki başımıza bir olay geldiğinde aslında onların kötü niyetli olmadığını ,  sonucu daha önceden görmüş olduğunu anlarız ve çok pişman oluruz . Pişman oluruz  fakat  artık iş işten geçmiştir . Çünkü o nasihatleri olumsuzluklar yaşanmadan önce  yerine getirseydik ,  belki de işlerimiz daha yolunda olacaktı .  Bunun için de büyüklerimizin  bize verdiği öğütleri hiçbir zaman kulak ardı etmemeliyiz . Onların deneyimlerinden her zaman faydalanmalıyız ve onların bizim iyiliğimizi istediklerini de hiçbir zaman unutmamalıyız .  Büyükler de nasihat ederken  daha yapıcı konuşmalı , nasihatleri emir verir gibi söylememelidir  . Daha kibar bir dille ve daha cana yakın bir şekilde konuşmalıdırlar .

Bu şekilde olursa gençler de onları daha iyi anlar ve  onların verdiği nasihatleri dikkate değer bulur .  Böylece  nasihatler tutulmuş olur ve herhangi bir olumsuzluk da yaşamamış oluruz .

2 yorum:

Deneme