‘’Dil İle Düğümlenen Diş İle Çözülemez’’ Atasözünü Açıklayan Kompozisyon Yazınız .


‘’Dil İle Düğümlenen Diş İle Çözülemez’’ Atasözünü Açıklayan Kompozisyon Yazınız .

İnsan sosyal bir varlık olduğu için yalnız yaşamakta güçlük  çeker  . Bunun için de  çoğu zaman çevresi ile iletişime geçme  mecburiyetinde kalır . Çünkü biz insanlar her şeyi tek başımıza yapamayız ve ancak birlik ve beraberlik içerisindeyken bir şeyler yapabiliriz .  Evde , okulda , iş yaşamında tanıdığımız kişiler  ile iletişim kurarız .

Bazen ise bir anlık öfke ile sevdiğimiz insanların canını yakarız ve onlara   çok kırıcı sözler ederiz . O kadar kırıcı sözle ederiz ki bu kişi  ya da kişiler bize çok kırılır ve canları yanar . Onun için her zaman ağzımızdan çıkan sözlere dikkat etmeliyiz . Bir anlık öfke ile sevdiğimiz insanların kalbini kırmamalıyız . Hakkımızı da elbette aramalıyız , elbette yeri geldiği zaman  insan gibi tartışmalıyız fakat bunu kalp kırarak yapamayız . Bunu ancak güzel sözler konuşarak , sağlıklı bir iletişim kurarak gerçekleştirebiliriz . Çünkü biz insanoğluna yakışan en güzel davranış biçimi konuşmak  , anlaşmak ve saygıyı asla kaybetmemektir . Çünkü saygı her zaman  iletişimi daha da güçlü hale getirir . Tatlı dil ve güler yüzle sorunlarımızı çözmeye çalışmalıyız . Dünyanın gelip geçici olduğunu unutmamalıyız .

Zaten belli bir ömrümüz var , onu da birbirimizi kırarak değil , biribirimizi severek, birbirimize sahip çıkarak , dayanışma içinde yaşayarak geçirmeye çalışmalıyız . Geri dönüşü olmayan sözler söyleyerek can yakmamalıyız . Son pişmanlığın fayda etmemesi için her zaman sağduyulu ve kontrollü olmaya çalışmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme