‘’Başarılarında Gururlu Olma ; Bil Ki Gurur Gelecekteki Başarıların En Büyük Düşmanıdır ’’ Sözünü Açıklayan Kompozisyon Yazınız .


‘’Başarılarında Gururlu  Olma ; Bil Ki Gurur Gelecekteki Başarıların En Büyük Düşmanıdır ’’ Sözünü Açıklayan Kompozisyon Yazınız .

Başarılı olmak elbette çok güzel bir duygudur . Herkes başarılı olmak , bir işin sonucunda güzel neticeler almak ister . Çünkü bu bizim doğamızda vardır . Çalışmak ve karşılığını alabilmek... Hedeflerimiz  olmalıdır bu hayatta . Bu hedeflere ulaşmak için de alın teri dökmek gerekir . 

Hedeflerimize ulaşınca da  bir anda şımarıklık içine girmemeliyiz . Başarıyı elde edince kibirlenmemeliyiz . Kendimizi bir şey zannetmemeliyiz . Yani başarılarımızla gurur duymalıyız fakat bu gurur kibir boyutunda olmamalıdır . Ben her şeyi iyi yaparım ,  daha çalışmaya ihtiyacım yok  ne de olsa amaçlarıma ulaştım gibi yanlış bir yola girmemeliyiz . Sakın ola böyle bir hata yapmayalım . Çünkü  başarı sadece belli bir süre ile  sınırlı tutulmamalı , her zaman daha çok çalışılmalı ve daha üretken bir insan olunmalıdır . Çünkü başarılı olmayı sürdürmek için  her zaman  çalışmaya ve ter dökmeye devam etmeliyiz .   Başarı ancak başarıya giden yoldan vazgeçmeyenler için en büyük zaferdir diye düşünüyorum .

Başarılı olduğumuz zaman kendimizi kaybetmemeliyiz , başarısız insanlara tepeden bakmamalıyız . Her zaman alçakgönüllü olmalıyız ve kendimizi kaybetmemeliyiz . Durmadan çalışmaya  ve nitelikli bir insan olmaya devam etmeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme