Alaaddin’in Lambasından Çıkan Cin Sizi Paraya Boğacak . Ama Karşılığında Öyle Bir Şey İstedi Ki Siz Reddettiniz . Sizden Ne İstemiş Olabilir yahut Neyi Feda Etmezdiniz ?


Alaaddin’in Lambasından Çıkan  Cin Sizi Paraya Boğacak . Ama Karşılığında Öyle Bir Şey İstedi Ki  Siz Reddettiniz . Sizden Ne İstemiş Olabilir yahut Neyi Feda Etmezdiniz ?

Alaaddin’in lambasından çıkan cin beni paraya boğduğunda çok mutlu olurdum. Çünkü para ile  istediğim yiyecekleri alabilirdim, kıyafetleri alabilirdim ve daha zengin bir hayatım olurdu . Cin benden  insanlara yardım  etmemem gerektiğini ve hiç kimseyi asla ve asla sevmeyeceğimi söyleseydi bunu kesinlikle kabul etmezdim . Çünkü ben başkalarına yardım ederek, onların sorunlarına çözüm yolu bularak mutlu olan biriyim .

Bunu yapamadığım zaman benim için yaşamın pek bir anlamı olmazdı . Yine baktığımda benim için en büyük değer, en büyük zenginlik ve sevgidir .  Nasıl ki bir ağaç  susuz yaşayamazsa ben de başka insanlar da sevgisiz yaşayamaz . Çünkü sevmek, sevilmek  Allah'ımızın bize verdiği en özel ve en güzel duygulardan bir tanesidir .  Bir çiçeği koklayıp sevemesem, bir bebeğin yardım  isteyen gözlerine bakıp onu doyasıya öpemeden yaşasam sanırım  yaşam diye bir şey  de olmazdı benim için . Beni dünyaya getiren canım annem , canım babama sarılamamak , onların sevgisinden mahrum kalmak ve onları sevememek benim için büyük bir haya kırıklığı olurdu . Onun için cin benden sevgimi ve yardımseverliğimi isteseydi  bu değerleri ona asla ve asla vermezdim .

Çünkü ben yaşamanın anlamını bu değerler sayesinde anlıyorum ve hayata  bağlanıyorum . Sevgi ve yardımseverlik dünyadaki en büyük güç ve en  büyük zenginik kaynağıdır diye düşünüyorum .

2 yorum:

  1. bence güzel ama keşke birkaç örnek daha verseydiniz.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel ama birkaç örnek daha verseydiniz daha iyi olurdu

    YanıtlaSil

Deneme