İnsanlara Faydalı Olmanın Önemini ve Bize Getirilerini Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız .


İnsanlara Faydalı Olmanın Önemini ve Bize Getirilerini  Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız .

Dünyada gerçek  manada insan olabilmek , insanca yaşayabilmek , doğaya  , doğadaki canlılara zarar vermemek en büyük erdemdir diye düşünüyorum .  Bize verilen hayatın  bir süresi vardır . Çünkü Yüce Allah hepimize bir ömür vermiştir ve  nefesimiz bile sayılıdır . Nefesimizin bile sayılı olduğu bu dünyada  iyi insan olmak , insanlığa , dünyaya faydalı olmak ne güzel bir davranıştır . 

Yetimin , öksüzün karnını  doyurmak , onları okutup geleceğe hazırlamak , yolda yürümeye çalışırken gözleri görmediği için elindeki poşetleri yere düşen  yaşlı bir dedenin elinden tutarak onu evine kadar götürebilmek ,  evladını askerde kaybetmiş bir  kahraman şehit anasına evlat olabilmek ve  onlar için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapabilmektir insanlık ,  insanca yaşamak...  İnsanlara faydalı olan kimseler  ölse bile adları yaşar . Çünkü onlar ölümsüz kahramanlar olur .  Hayatımızda her zaman iyi insan olmaya çalışmalıyız . Özellikle de bu devirde insanca yaşayabilmek , insanlara faydalı olmak ve empati kurma becerisini asla kaybetmemek büyük değerdir .  İnsanlara faydalı olduğumuz sürece başka kimseler tarafından örnek alınırız . Bizi örnek alan kimseler de iyi işler yapar ve dünyamız daha yaşanır , daha cennet bir dünya haline dönüşebilir .  Bunun için her zaman insanlara , hayvanlara faydalı olmalıyız ve asla özümüzden   taviz vermemeliyiz .

Değerlerimizi, kültürümüz korumalıyız ve Anadolu kültürüne göre yaşamalı ve iyiyi, doğruyu başka milletlere de öğretmeli, yaşamalı ve yaşatmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme