Çağrılan Yere Erinme Çağrılmayan Yere Görünme Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Çağrılan Yere Erinme Çağrılmayan Yere Görünme Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsan her zaman  kendisine çeki düzen vermelidir . Görgü kurallarını iyi bilmelidir . Toplum kurallarını iyi bilmelidir . Çağrılmadığı yere  gitmemelidir . Mesela kimi insanlar vardır hayatımızda . Geleceğini bile haber vermezler, bir anda kapı zili çalar ve bir de pişkin pişkin baskın basanındır diyerek şaka yaparak eve girerler. İşte böyle insanlardan olmamalıyız .

Her zaman çağrıldığımız , davet edildiğimiz yere  gitmeliyiz . Çağrılmadığımız yere ise gitmemeliyiz . İnsanların bize karşı saygılı olmasını istiyorsak, bizi sevmelerini istiyorsak  ona göre hareket etmeliyiz . Zırt pırt birilerine gidip onları rahatsız etmemeliyiz .  Karşıdaki kişi zaten isterse sizi zamanı gelince davet eder . Onun için  aklı havada tiplerden olmamalıyız . Haber vermeden de asla kimsenin evine gitmemeliyiz , insanları rahatsız etmemeliyiz . Bizi yemeğe davet eden komşularımızı , yakınlarımızı da asla kırmamalıyız ve davete kesinlikle  gitmeliyiz . Çünkü bizi çağıran insanlar bize değer vermiş ve bizi sevdikleri için  çağırmışlardır . Böyle durumda da kesinlikle gitmemezlik yapmamalıyız . Çünkü bu durumda nezaketsiz bir konuma düşebiliriz .

Kısacası çağrılan yere her zaman eyvallah diyerek gitmeliyiz , çağrılmadığımız yere ise gitmemeliyiz . Olayın özü budur .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme