Bir Öğretmen Olsanız Öğretmenlerinizden Farklı Neler Yapardınız ve Nasıl Bir Öğretmen Olurdunuz ? Kompozisyon Olarak Yazınız .


Bir Öğretmen Olsanız Öğretmenlerinizden Farklı   Neler Yapardınız ve Nasıl Bir Öğretmen Olurdunuz ? Kompozisyon Olarak  Yazınız .

En büyük hayalim , ileride iyi bir öğretmen olmak , nitelikli bir öğretmen olmak , vatanını ve milletini çok seven ve bir öğretmen  olmaktır . En büyük idealim ise vatanını ve milletini seven  , nitelikli çocuklar yetiştirebilmek ve onlara geleceğe iyi bir şekilde hazırlayabilmektir . Öğretmenlerimi çok seviyorum ve öğretmenlerim  sınıftaki tüm arkadaşlarıma  iyi davranıyor, hiç kimseyi  üstün tutmuyor. 

Öğretmenlerimiz insani yönden çok iyi ve anlayışlı kişilerdir fakat  onlar da insan olduğu için bazen onlar da hata yapabiliyor . Mesela ailevi problemlerim varsa bunu sınıfa yansıtmazdım .  Öğrencilerimin dersi daha iyi anlamları için , onların tüm duyu organlarına hitap edecek yöntem ve teknikler kullanmayı tercih ederdim . Eğitim ve öğretim ile ilgili , ülkemde ve dünyada olan gelişmeleri takip ederdim . Gelişmiş ülkeler  nasıl bir eğitim sistemi uyguluyor , bunları araştırır ve ben de bu yöntemlerin ülkemde uygulanması için yetkililerden  yardım isterdim . Devamlı okuyan, araştıran, inceleyen, sorgulayan bir öğretmen olurdum. Bir sorunu tek bir yoldan çözmeye çalışmazdım, alternatifler üretmeye çalışırdım. İşleve takılmazdım .  Ben de öğretmenlerimiz gibi öğrencilerimi koşulsuz severdim . Hiçbir öğrencim arasında asla ve asla ayrım yapmazdım .  Her gün kendisini  daha çok geliştiren , daha çok okuyan ve araştıran bir öğretmen olurdum . Çocuklara asla bağırmazdım ve onların psikolojilerini bozmazdım . Öğrencilerime asla yalan söylemezdim .

Benim  yanlışlarım olacağını ve her şeyi bilemeyeceğimi onlara söylerdim. İyi bir insan, iyi bir öğretmen olmaya çalışırdım. Öğrencilere yakın davranırım, onları kırmazdım fakat her zaman aramdaki mesafeyi korumaya çalışırdım .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme